fbpx

S’estrena el documental “Memòries del barri de Montolivet”

Avatar photo

Urbanitzat entre els anys 1951 i 1956, el barri de Montolivet, també anomenat Sant Pere Màrtir, és un dels més singulars de la ciutat. Situat a la vessant nord-est del volcà de  Montolivet, va néixer seguint el projecte dels arquitectes Joaquim M. Masramon i Ignasi  Bosch, que van aixecar l’església, una plaça porxada i un conjunt de més de 330  edificacions residencials que segueixen l’esquema de ciutat jardí.

Les cases, principalment unifamiliars i unides de dues en dues, estan distribuïdes enmig d’una xarxa viària que destaca pels seus vials estrets, d’una sola direcció, rasants inclinats i desnivells pronunciats que es gestionen mitjançant zones enjardinades i nombroses escalinates.  

El documental “Memòries del barri de Montolivet” està basat en el treball “El barri de Sant  Pere Màrtir i la seva integració a la ciutat” d’Anna Escarpenter i Pau Llimona i entrevista a  una vintena de persones que han viscut o bé han tingut relació amb aquest barri que es va construir fa més de seixanta anys. El documental, realitzat per Zeba Produccions i de 43 minuts de durada, se centra en la singular construcció d’aquest sector d’Olot, així com en els records de les persones que hi estan o hi varen residir.  

L’Associació de Veïns de Montolivet ha col·laborat estretament amb Zeba Produccions per tal de tirar endavant aquest documental que s’estrena el pròxim dimarts 12 de desembre a les 19 h a Cines Olot. Les entrades per a la sessió ja es poden reservar, de  forma gratuïta, a la pàgina web https://www.cinesolot.cat/.

“Memòries de…”  

El de Montolivet s’inclou en la sèrie “Memòries de…” que produeix l’Ajuntament d’Olot amb  l’objectiu de recuperar la memòria històrica de la ciutat. Els 25 anys del Consorci d’Acció  Social de la Garrotxa que es va poder veure la setmana passada i que aquests propers  dies s’emetrà per Olot Televisió és l’últim dels treballs que han entrat a formar part de la  col·lecció que ja ha fet memòria dels 70 anys de l’aiguat d’Olot, la “Guerra Civil a la capital  de la Garrotxa”, “Quan anàvem a Marina”, “Aquells meravellosos 60”, la creació i evolució  del barri de Sant Roc, els 60 anys de la Fira del Dibuix, la història de les Festes del Tura, el centenari de la Unió Esportiva Olot o els cinquanta anys de l’Institut Montsacopa.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Bolca un camió carregat de porcs al polígon de Lleida

Notícia següent

Parets acull el XVIII Torneig Abintegra U13 amb més de 30 equips

Notícies relacionades