Estafa més de 300.000 € en la compravenda de vehicles a Roses

Es feia passar pel gerent d'una empresa de vehicles que suposadament els importava de República Txeca i Polònia

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Roses (Alt Empordà) un home de 33 anys per una estafa en la compravenda de 17 cotxes valorats en 309.954 euros. L’arrestat es feia passar pel gerent d’una empresa de vehicles que suposadament els importava de República Txeca i Polònia. El cas es remunta al 20 d’abril quan el gerent d’una empresa de compra de vehicles de la població va denunciar l’estafa. Segons les dades facilitades, va rebre l’oferta per adquirir vehicles nous i de segona mà per part d’una altra empresa registrada també a Roses. Els compradors van fer les primeres verificacions de les documentacions fiscals i de les credencials personals del gerent en qüestió i van acordar comprar-los en dues operacions.

La primera es va fer el 25 de març per un import de 165.344 euros per la compra de vuit cotxes que estaven matriculats a la república txeca. La segona es va fer el 8 d’abril per nou vehicles més i un import de 144.610 euros. En aquest cas, els cotxes procedien de Polònia.

Els compradors van lliurar dos extractes bancaris com a comprovants del pagament però de seguida van començar a sospitar. L’empresa adjudicatària va esbrinar que no hi havia cap negoci amb aquest nom i ningú sabia res de la compravenda, el transport, ni de l’arribada dels turismes que s’havien de matricular en territori nacional.

La unitat d’investigació, després de les indagacions adients, va detenir el 18 de maig a Roses el gerent i presumpte autor dels fets. L’arrestat tenia tots els béns de les seves empreses embargats i, per això, ja no residia a França sinó que s’havia instal·lat a Empuriabrava.

També tenia antecedents per blanqueig de capitals, estafes, associació il·lícita, falsificació documental i desviació de capital d’empreses per a fins particulars a França. En aquest país, a més, li consta un assenyalament de prohibició d’exercir professió comercial, industrial i o dirigir i administrar una societat o empresa en vigor fins al 2030. El detingut va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.