Dimecres, 24 d'abril de 2024
És notícia

L’Escorxador de Figueres acollirà l’exposició “Res no passa dues vegades”

Avatar photo
És la primera vegada que l’artista Israel Ariño exposa a Catalunya

Figueres inaugura divendres a la Sala l’Escorxador, una exposició del fotògraf Israel Ariño, que porta per títol “Res no passa dues vegades”. 

L’exposició —inèdita fins ara— mostra més de 100 fotografies i una selecció de llibres de l’autor, i és el resultat d’un tall transversal en algunes de les seves últimes sèries realitzades a partir d’una pràctica d’errar i fotografiar. La mostra proposa una immersió subjectiva, sensible i poètica sobre un conjunt de territoris poc habitats on molts creuen que no hi passa res.

L’exposició dona veu a geografies quotidianes menys visibles, més misterioses, mostra les experiències i les esperances dels habitants, els espais fixats en el temps i aquells que es transformen. En definitiva, tracta de reconèixer les possibilitats fotogràfiques en l’ordinari per mostrar-ho com quelcom extraordinari, alterar l’aparença de la realitat, desconcertar l’espectador i obligar-lo a completar el sentit del relat. L’objectiu no és elaborar cap inventari ni retrat de cap lloc, sinó suggerir una immersió sensible i dinàmica en territoris poc habitats, on molts es pensen que no passa res.

Israel Ariño (Barcelona, 1974) resideix, des de fa uns anys, a Espinavessa (Alt Empordà). La seva fotografia s’aferra a una tradició que incita a fotografiar quelcom no tant per allò que té d’evident, com més aviat per allò que amaga, per allò que proposa i, en definitiva, per tot allò que va més enllà de la mateixa imatge.

L’exposició, que s’inaugura divendres, a les 7 de la tarda, es podrà visitar fins al 19 de maig. S’han organitzat diferents activitats relacionades, com visites comentades el dissabte 24 de febrer a les 12 h a càrrec de la comissària de la mostra, Montse Puig, i de l’artista, Israel Ariño i el dissabte 9 de març a les 17 h a càrrec de l’artista, Israel Ariño; un diàleg, “El passeig com a pràctica artística quotidiana”, que tindrà lloc dimecres, 6 de març, a les 18.00 h (diàleg entre Joan Nogué, geògraf i catedràtic, Montse Puig, editora i comissària de la mostra i Israel Ariño, artista i editor.

També tindrà lloc un taller, el dissabte, 9 de març, de 10 a 14 h “Com llegir un llibre de fotografies” i una activitat familiar el dimecres 27 de març i dissabte, 11 de maig a les 10.30 h sobre “Paisatges en paper: Guerrillart, protegeix el teu entorn”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mor l’assassí que ha matat una dona aquesta tarda a Olot

Notícia següent

L’Arxiu Comarcal del Baix Empordà celebra el 40è aniversari

Notícies relacionades