Es presenta el projecte de descoberta del patrimoni termal de l’espai català transfronterer

L’objectiu del projecte que uneix les poblacions de Caldes de malavella i Amélie-Les-Bains, és promoure el turisme entre les dues comarques

Aquest cap de setmana se celebra la Fira de l’Aigua i d’entre la programació en destaca la
presentació del projecte Transfronterer entre Caldes de Malavella i Amélie-Les-Bains(Els Banys).

La missió d’aquesta proposta de projecte turístic entre les poblacions de Caldes de Malavella i Els banys d’Arles (Amélie-les-Bains) és la promoció del termalisme, la cultura i el patrimoni, combinant els recursos de les dues estacions termals. D’aquesta manera s’aconseguirà una projecció conjunta amb campanyes específiques, aprofitant la proximitat i la similitud de caràcter dels dos nuclis a banda i banda dels Pirineus, i fomentant el flux de visitants entre Caldes i els Banys per cohesionar l’Espai Català Transfronterer.

Dins de la programació de la Fira també hi ha programada la primera acció d’intercanvi (a les 16:30 h a la Plaça dels Donants). L’acció consistirà en un tast de productes de proximitat entre les quals hi haurà les rosquilles d’Amélie-les-Bains, i per altra banda les galetes Vichy de la Pastisseria Buhigas. També hi haurà ratafia de productors locals, la ratafia “Sant Maurici” i la ratafia “Bessons”.

L’acció acabarà amb una demostració de balls tradicionals de les dues estacions termals: el ball de l’Hereu Riera i tres danses tradicionals dels Danseurs Catalans d’Amélie-les-bains.

Recorda:
Què: Presentació del projecte patrimoni termal transfronterer
Quan: Diumenge, 2 d’octubre a les 12:30 h
On: Natatio de les Termes Romanes de Caldes de Malavella
Amb la presència de: l’alcalde de Caldes de Malavella Salvador Balliu; el primer tinent d’alcalde i regidor de turisme, Sergi Mir; Jean Victor Héreté, primer tinent d’alcalde d’Amélie-les-bains i regidor de termalisme i Josep Puigbert, Director de Projectes Estratègics i Relacions Transfrontereres d’Amélie-Les-Bains.