Es posa en marxa a Girona la campanya de sensibilització pel Dia Escolar de la No-violència i la Pau 2021

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Foulards a l'Ajuntament de Girona, per la campanya DENIP del 2014 (Foto: Portal "Reset Peace")

Aquest matí s’ha posat en marxa la campanya de sensibilització “Reset Peace: connectant‐nos per la Pau!”. La iniciativa està impulsada conjuntament per la Unitat de Cooperació de l’Ajuntament de Girona i la Coordinadora d’ONG Solidàries, amb motiu del Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP), que es celebra el 30 de gener.

Aquest any la majoria d’activitats seran on-line per garantir que es puguin dur a terme malgrat la pandèmia. Mitjançant les entitats solidàries gironines, s’ha contactat amb infants i joves dels camps de refugiats del Sàhara Occidental, amb escoles de Guatemala i Nicaragua, amb grups escolars de Colòmbia, amb escoles rurals del Marroc i amb mainada de centres educatius i d’acollida de Tailàndia i de Papua Nova Guinea.

L’alumnat gironí intercanviarà amb l’alumnat d’aquests centres imatges, paraules i sons sobre diferents conceptes relatius a la no-violència, que els acostarà a altres maneres d’entendre la pau al món. En total seran més de 3.000 alumnes: 2.021 de les escoles del Sud i més de 1.200 dels centres educatius de Girona.

La campanya de 2019 es va titular “Juguem x la Pau” (Foto: Portal “Reset Peace”)

Durant el mes de gener,  es faran les activitats per a la mainada de les escoles Àgora, Vila‐roja, Maristes Girona, Dr. Masmitjà i Bell‐lloc Infantil, com a pas previ a l’intercanvi internacional que es durà a terme amb la resta d’escoles. A finals de febrer, es publicarà un vídeo que recollirà els resultats de les activitats dutes a terme a tots els centres.