ERC Palamós arriba a un primer acord amb el PSC per formar govern

Es continua treballant per establir ponts amb altres forces per arribar a la majoria absoluta del ple

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

ERC Palamós ha arribat a un primer acord amb la llista municipal del PSC per formar govern, però es continuarà treballant per “establir ponts amb altres forces”. De moment, sumen 8 dels 17 regidors del ple (la majoria està en 9). L’acord s’ha formalitzat en una reunió amb representants de les executives locals, en què han assistit el president d’ERC Palamós i Sant Joan, Marcelo Villani, la primera secretària del PSC Palamós – Sant Joan, Yolanda Aguilar, i els alcaldables Lluís Puig (ERC) i Raquel Gallego (PSC). Ambdues forces coincideixen en “l’oportunitat de compartir reptes programàtics”, així com en què “s’ha generat el marc comú de confiança necessari perquè s’estableixin les bases d’un acord de govern”.

Els resultats de les eleccions municipals del 28 de maig ha modificat notablement la configuració del nou Ajuntament de Palamós, que fins ara governava la formació encapçalada per Lluís Puig (ERC) amb una àmplia majoria amb 10 regidors. La composició actual requereix acords per a formar govern i garantir estabilitat durant el proper mandat. De moment, hi ha pacte entre ERC i PSC, que continuaran treballant opcions d’entesa amb altres grups que han obtingut representació al consistori per ampliar aquest acord inicial.

La segona força més votada va ser SOM-HI amb 4 regidors, Junts es va quedar amb 3 i la Cup i Vox en van obtenir un cadascuna.