Enxampen cinc homes en un control i descobreixen una caixa forta robada a Figueres

Els detinguts anaven indocumentats quan se'ls va aturar i el conductor, a més, no tenia permís de conduir

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Els Mossos d’Esquadra van detenir el 8 de gener a la Vall d’en Bas (Garrotxa) cinc homes, d’entre 30 i 41 anys, que havien robat una caixa forta en una botiga de compravenda d’objectes de segona mà a Figueres. Els fets van passar al migdia. En el marc d’un control preventiu pel confinament municipal a la C-152, els agents van aturar un vehicle amb cinc ocupants. Els van demanar la documentació però tots anaven indocumentats. Els agents van escorcollar el vehicle i van localitzar la caixa forta al maleter. Les patrulles els van traslladar a la comissaria d’Olot per identificar-los.
Arran d’això, van constatar que tots incomplien la prohibició de sortir del municipi –són veïns del Baix Llobregat i del Barcelonès- que, a més, el conductor no tenia permís de conduir.

Els agents van localitzar dins de la caixa forta documentació diversa d’una botiga de Figueres, diferents arracades i targetes bancàries, a més d’una arma curta de fogueig. Després de fer les comprovacions pertinents, els mossos van saber que aquell mateix matí s’havia produït un furt en una botiga de compravenda d’objectes de segona mà i nous al carrer Nou de Figueres. Els lladres s’havien endut la caixa forta i diners d’una treballadora.

Quatre homes van entrar a l’establiment i, mentre tres d’ells la distreien interessant-se per un objecte, el quart va entrar al despatx i es va endur la caixa i 300 euros de la cartera de la responsable. El cinquè ocupant del vehicle els esperava al cotxe per facilitar la fugida.

Els mossos van retornar tots els objectes i els diners als seus propietaris. Els detinguts, tots amb antecedents, seran citats properament per declarar als jutjats. Se’ls atribueix un delicte de furt i també s’ha denunciat el conductor per conduir sense carnet.