Els hospitals de Blanes i Calella segueixen registrant un lent descens de pacients COVID

A l’Hospital Comarcal de Blanes ara hi ha 22 pacients, 10 menys que fa tres dies, i als centres de Calella 56: 28 a l’hospital i 28 al sociosanitari

El darrer comunicat fet públic per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva en relació a l’afectació de la COVID als seus centres sanitaris confirma la tendència positiva d’aquests darrers dies, amb un descens del nombre de persones ingressades. En l’actualitat, hi ha 78 pacients als hospitals de Blanes i Calella, 4 menys que fa quatre dies. El nombre de professionals positius i en aïllament és de 10 persones, i n’hi ha d’altres 3 confinades per contacte estret amb un positiu.

A l’Hospital Comarcal de Blanes ara hi ha 28 persones ingressades, 4 menys que en l’anterior recompte. Això és perquè hi ha hagut 1 nou ingrés i 9 altes, de les quals una és un trasllat al sociosanitari de Calella. Per contra, la dada més negativa és que s’han produït dues defuncions durant els darrers tres dies, de manera que fins al moment ja han mort per COVID-19 en aquest centre hospitalari 29 persones.

Per la seva banda, als dos centres que la Corporació té a Calella hi ha un total de 56 pacients: 28 a l’hospital i 28 al sociosanitari. Respecte el darrer recompte, a l’Hospital de Calella hi ha hagut 14 ingressos i 11 altes, una d’elles a un altre centre hospitalari. A l’Hospital Sociosanitari de Calella hi ha hagut 7 ingressos, un d’ells procedia de l’Hospital Comarcal de Blanes, i 4 altes.

El Risc de Rebrot continua alt a Blanes i a la Regió Sanitària de Girona

Segons les dades que ha fet públiques CatSalut corresponents a aquest passat dimecres, a la Regió Sanitària de Girona hi ha un total de 265 persones ingressades per COVID, 39 menys que fa tres dies. Durant tota la pandèmia el nombre de casos confirmats acumulats ha augmentat a 33.637 persones, i han mort per aquesta malaltia 1.069 persones, 24 més en relació a l’anterior actualització.

Altres dades que també ha donat a conèixer el Departament de Salut de la Generalitat és que en l’actualitat el risc de rebrot continua a la zona alta, si bé hi ha hagut una davallada a la Regió Sanitària de Girona. Ara és de 442, mentre que en l’anterior actualització era de 464. Blanes també ha experimentat una davallada, tot i que també continua a la zona alta pel risc de rebrot: ara és de 354, quan en l’anterior actualització era de 382.