Els Ajuntaments de la província de Girona sumen esforços per poder celebrar la cavalcada de Reis

Avatar photo

Tant els Ajuntaments com els Manaies de Girona, estudien alternatives que permetin mantenir l'essència de l'esdeveniment

Cavalcada de Reis a Girona, any 2015. Foto de l’Ajuntament de Girona.

Aquest any, degut a la situació actual de pandèmia, gran diversitat d’esdeveniments culturals s’han vist ajornats o anul·lats definitivament. La tradicional Cavalcada de Reis no n’és una excepció, i si bé encara no està sobre la taula la suspensió definitiva d’un acte tant important, sobretot pels més menuts, aquesta festivitat també està en el punt de mira.

Per tal de preservar l’acte i la il·lusió dels més petits, des de l’Ajuntament de Girona i en col·laboració amb els Manaies, organitzadors de la cavalcada gironina des de 1956, ja estan estudiant alternatives per poder-lo celebrar.

Aquestes alternatives combinen la proposta tradicional amb alternatives audiovisuals i virtuals, per tal d’evitar concentracions de gent, mantenir les mesures sanitàries i alhora preservar la màgia de la cavalcada pels nens. Les decisions definitives no es prendran fins a principis de desembre, per tal de no anunciar oficialment res que després sigui subjecte a canvi, com ja va passar amb les tradicionals Fires de Sant Narcís.

Segons el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, està garantit que en qualsevol dels escenaris possibles la cavalcada es celebrarà i els nens podran veure els Reis. S’haurà d’estar pendent fins a l’últim moment de l’evolució de tot plegat, cosa que els obliga a adaptar els plans per a qualsevol tipus de situació, malgrat tot deixa clar que fins i tot en el pitjor dels casos alguna cosa es farà.

A altres municipis de la província, com a Platja d’Aro i Palamós també estan estudiant altres alternatives.

A Palamós, es preveu que Ses Majestats facin un recorregut per diversos carrers del poble. Només es podrà seguir, però, des de finestres i balcons. La recepció dels Reis serà amb aforament limitat, i els més menuts no podran interactuar ni amb patges ni amb els Reis. Per altra banda també es preveu retransmetre tota la cavalcada on-line.

A Castell-Platja d’Aro, en canvi, treballen en la possibilitat d’actes alternatius, als pavellons dels dos termes municipals, amb una carpa reial que permeti compaginar la visita als Reis amb altres activitats. Tot amb cita prèvia i límit d’aforament molt controlat.

S’ha d’afegir que cap d’aquests municipis ha anunciat res de manera oficial, doncs estan a l’espera del protocol que estableixi la Generalitat, el PROCICAT. Aquestes són algunes de les mesures que els diferents municipis estan estudiant, mentres la Generalitat s’acabi de pronunciar. El que s’acabi duent a terme anirà en funció del que dictaminin els protocols.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Proposen una sessió virtual sobre l’autogestió adreçada a músics emergents

Notícia següent

La Paeria promou la campanya “Cervera lliure d’agressions masclistes”

Notícies relacionades