El Terracotta Museu és guardonat a un dels Premis d’Arquitectura de Girona

El museu s'emporta el guardó de menció especial 2020 per el seu projecte de rehabilitació que n'optimitza els espais

Vista a mitja alçada de l'espai renovat del Terracotta Museu

Divendres passat la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) va anunciar les tretze obres guanyadores de la 23a edició dels Premis d’Arquitectura de Girona 2020, i el Terracotta Museu és una d’elles.

Més concretament, ha obtingut una menció especial “ex aequo” de Patrimoni, per els treballs de recuperació i rehabilitació de l’antiga fàbrica, convertida en museu. Els membres del jurat l’han destacat com una obra de gran envergadura realitzada en les últimes dècades, amb intervencions més recents que completen el projecte.

Se n’han destacat també aspectes com la òptima ordenació de l’espai interior (que permeten un espai expositiu òptim), la revaloració dels elements essencials sense trencar l’essència de l’antic espai, la recuperació d’elements característics de l’antic edifici i el treball en la visibilització del museu, fent l’entrada més visible des de l’exterior.

Els arquitectes del Terracotta Museu són en Joan Escribà Serra i Miós Nadal.

Pla interior del museu amb els antics forns de la fàbrica. (Foto: Jordi Geli)

La presentació dels projectes premiats es va celebrar de manera virtual, i va comptar amb la participació de la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Àngels Ponsa; de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; de la degana del COAC, Assumpció Puig; del president de la Demarcació de Girona del COAC, Marc Riera, i dels presidents de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont i Quim Torra.

L’acte va ser conduït per Sílvia Muquera, vocal de Cultura de la Demarcació de Girona del COAC, i retransmès en directe per Televisió de Girona i a través del portal web dels guardons. A dia d’avui encara està disponible al web del Col·legi d’Arquitectes i al portal dels Premis d’Arquitectura de Girona.