El Teatre de Blanes aixeca el teló

Dissabte es va estrenar el 2021 amb ‘La Ràdio de Ortega’ i diumenge amb ‘Clàssic’, de Rialles, amb el mag Fèlix Brunet, i a finals de febrer començarà el Cicle de Cinema Gaudí

La programació del primer semestre del 2021 al Teatre de Blanes ha començat amb molt bon peu si tenim en compte que, malgrat l’estigma de la COVID, el recinte gairebé va arribar a esgotar les més de 200 localitats que corresponen al 50% de l’aforament d’aquesta sala. L’encarregat d’aixecar el teló dissabte passat va ser un veterà de les ones que portava un show amb nom propi: ‘La Ràdio de Ortega’. L’endemà diumenge va ser el torn del primer espectacle de Rialles: ‘Clàssic’, amb el mag Fèlix Brunet.

Tot i que porta més de dues dècades fent humor a través de les ones de la ràdio, la seva particular manera de fer riure es va fer especialment popular al mític programa televisiu de Xavier Sardà ‘Crónicas Marcianas’, així com també al costat d’un altre monstre dels mass media, Andreu Buenafuente. I és que durant la seva dilatada trajectòria ha anat alternant col·laboracions en diversos mitjans, principalment la ràdio i la televisió, cosines-germanes d’una mateixa manera d’arribar al públic.

Un premiat humorista radiofònic que estiuejava a Blanes

Poc abans de començar l’espectacle l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el regidor de Cultura, Albert Sanz, van voler saludar l’artífex del primer espectacle que ha encetat la programació del 2021, i desitjar-li sort en la representació. L’humorista va agrair la benvinguda, i va voler recordar el què poc després també va compartir amb el públic que omplia el teatre.

No era la primera vegada que venia a Blanes, ja que va recordar que durant molts anys va estiuejar aquí, gaudint no tan sols dels encants de la vila marinera, sinó també de les seves festes. En especial, va elogiar els impactants espectacles pirotècnics del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes, i també es va referir a l’emissora que escoltava mentre era aquí: Ràdio Marina, de qui va explicar que coneixia un locutor de continuïtat, Dani Fuertes.

Un cop iniciada la funció, Juan Carlos Ortega va desplegar un humor especialment surrealista, que recordava molt el tipus de programes radiofònics d’altres èpoques. El locutor condueix ‘Las Noches de Ortega’ de Cadena SER, i va guanyar el Premi Ondas l’any 2016 per la seva trajectòria professional. Precisament poc després va ser el presentador de la gala dels guardons, els anys 2018 i 2019.

Al llarg de prop d’una hora i mitja, Juan Carlos Ortega va declarar la seva estimació incondicional pel mitjà radiofònic fent desfilar antics i actuals referents a través d’imaginàries trucades telefòniques on conversava amb diferents estereotips d’oients. El veterà locutor alternava les converses telefòniques a la ràdio amb homenatges a grans figures, com per exemple el què va retre al seu admirat Gila i el seu sempitern telèfon, complementat per un enginyós diàleg a l’alçada del desaparegut humorista.

Proper espectacle professional: ‘Kràmpack’, i abans Cicle de Cinema Gaudí

La programació professional al Teatre de Blanes continuarà el 20 de març amb la nova versió del ‘Kràmpack’, l’èxit de Jordi Sánchez i Joel Joan, rellevats ara per un nou elenc que encapçalen Àlex Ferré, Mikel Iglesias, Jaume Casals i Lídia Casanova, dirigits per Pep Antoni Gómez. Abans que arribi aquesta comèdia teatral, però, el Teatre de Blanes haurà allotjat una destacada novetat d’aquesta nova temporada.

Es tracta del Cicle de Cinema Gaudí que arribarà puntualment cada tercer dijous de cada mes. El cicle és l’únic circuit estable a Catalunya que promou el consum de Cinema Català arreu del territori. Cada mes porta una pel·lícula catalana estrenada recentment en sales comercials en una xarxa formada per més d’una 70ena de poblacions on el públic no pot accedir a aquesta oferta per manca de sales d’exhibició.

En el cas de Blanes, el punt de partida tindrà lloc el proper dijous 18 de febrer a les 8 del vespre amb un destacat i premiat llargmetratge: ‘La Boda de Rosa’, de Icíar Bollaín, protagonitzat per Candela Peña i Sergi López. A causa de la pandèmia, la venda d’entrades es limitarà a les dues setmanes anteriors a l’espectacle, i el preu de cada localitat és de 4€.