El públic infantil i familiar gaudeix de la Festa Major Petita de Blanes amb l’espectacle ‘Superbleda’

  La funció protagonitzada per la veterana pallassa Helena Escobar –àlies, ‘La Bleda’- es va allotjar la tarda del diumenge al Teatre de Blanes

  La Festa Major Petita 2021 que s’ha estat celebrant aquests darrers dies a Blanes ja s’havia anunciat que inclouria activitats pensades perquè les gaudissin gent de totes les edats i gustos lúdics. Un d’ells es va programar pensant especialment en el públic infantil i familiar, i va tenir lloc la tarda d’aquest passat diumenge al Teatre de Blanes.

  Es tractava de l’espectacle ‘Superbleda’, protagonitzat per la veterana pallassa Helena Escobar, més coneguda pel seu sobrenom en la ficció, quan dóna vida a l’entranyable personatge de La Bleda. Com el seu nom ja indica, Superbleda està protagonitzada per una súper-heroïna, però no com les que habitualment es poden trobar als còmics, a les sèries de televisió o al cinema.

  Superbleda o la imaginació al poder

  El què ensenya Superbleda és que tots i totes tenim superpoders. El què passa és que estan tan amagats que costen de trobar però, quan es necessiten, d’una manera incomprensible potser, acaben apareixent. Així, d’una manera còmica però efectiva, La Bleda té la força d’una formiga perquè pot aixecar set vegades el pes d’una formiga; i domina el poder de desaparèixer perquè només aclucant els ulls ja no la veuen.

  Una altra habilitat seva és que pot salvar a tothom qui vulgui només exclamant la frase Un, dos tres, salvats!. Ara bé, quan finalment la trama de l’espectacle li planteja un problema real, que no es pot resoldre amb enginyosos subterfugis, La Bleda utilitzarà un poder que tenim tothom, tot i que de vegades hi hagi a qui li costi de trobar de poc exercitada que la té: la imaginació.

  Com sol ser habitual quan es tracta d’espectacles infantils i familiars, doncs, Superbleda va anar més enllà de ser un mer entreteniment, i va fer pensar tothom al Teatre de Blanes –petits i grans- sobre el gran poder de la imaginació per sobre de trivialitats materials o artificialment elaborades. Estrenat el desembre de l’any 2016 al Temporada Alta, és el sisè espectacle de la Companyia La Bleda, amb els quals celebra els 15 anys de la seva creació.