El PSC vol un pla de salut i salut mental a Blanes

Els socialistes defensen que "A Blanes som més de 40.000 veïns i veïnes, som la tercera població en nombre d’habitants de les comarques gironines i no tenim servei d’urgències en cap dels dos CAP"

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El candidat socialista de Blanes, Jordi Hernández, ha anunciat les mesures en matèria de salut que porta al programa. “Tot i que les competències en matèria de salut als ajuntaments no són massa extenses crec que és important tenir propostes que millorin la vida de la ciutadania en aquest àmbit. A Blanes ens manca un nou CAP, que vindria a incrementar els serveis que ofereixen el CAP I i el CAP II. A Blanes som més de 40.000 veïns i veïnes, som la tercera població en nombre d’habitants de comarques gironines i no tenim servei d’urgències en cap dels dos CAP. Creiem que és vital negociar amb la Generalitat perquè això no continuï passant” ha explicat el candidat socialista Jordi Hernández.

 

Els socialistes també han explicat que al municipi cal que es faci un Pla de Salut i Salut Mental que permetria dotar l’Ajuntament d’una estratègia per abordar les polítiques de millora en aquest àmbit i també establiria els objectius per fer-ho possible. “La finalitat d’aquest seria la de millorar la salut de la ciutadania, i especialment el treball en salut mental, a través de la promoció de l’estratègia de salut en totes les polítiques públiques i el treball conjunt de totes les àrees de l’Ajuntament” ha afirmat l’alcaldable socialista.

 

Finalment, el PSC de Blanes ha posat sobre la taula la necessitat de crear una Taula de Salut on hi siguin representats el sector privat de la salut a Blanes, l’Hospital Comarcal de Blanes, els dos CAP’s de la ciutat i l’ABS de la Selva, juntament amb el consistori per disposar d’un lloc per coordinar, informar i treballar de manera conjunta en l’àmbit de la millora de la salut del municipi. “Cal que totes les administracions i els professionals de la salut tinguin un lloc de referència per buscar sinergies i la col·laboració necessària mitjançant el treball conjunt per millorar la coordinació, actuació i resposta en matèria sanitària al municipi” ha conclòs Jordi Hernández.