El Jardí Botànic Marimurtra de Blanes dedica el cap de setmana al prestigiós botànic Francis Hallé

Divendres i dissabte serà a l’emblemàtic recinte blanenc en el marc de la Setmana de la Ciència i els 50 anys de la seva carrera

El prestigiós botànic francès Francis Hallé serà aquests dies a Blanes, més concretament al Jardí Botànic Marimurtra, en l’inici d’una sèrie de visites que el durà arreu de l’estat espanyol, emmarcades en la ‘Setmana de la Ciència 2021’. El punt de partida, doncs, serà aquest divendres 12 de novembre, amb la inauguració de l’exposició ’50 anys de l’arquitectura de les plantes’, un acte que encapçalaran l’alcalde, Àngel Canosa, i el president de la Fundació Carl Faust, Jordi Xena.

També els acompanyarà el president del Sello Arboleda, Sergi Perdices, que organitza la gira del prestigiós botànic francès. L’acte del divendres es tancarà amb una conferència a càrrec del convidat central, Francis Hallé, qui parlarà sobre la intel·ligència de les plantes. L’exposició commemorativa dels 50 anys de professió de l’homenatjat es completa amb 10 faristols que s’instal·laran davant dels 10 arbres més destacats del jardí.

50 anys de ‘Arquitectura i dinàmica de creixement dels arbres tropicals’

L’Associació Sello Arboleda’ organitza aquesta exposició en homenatge a Francis Hallé per tota la seva carrera professional en l’estudi de les plantes i dels boscos tropicals. L’any 1970 ell i Roelof Oldeman van escriure la primera publicació sobre arquitectura de les plantes. El seu treball de difusió en aquest camp facilita la comprensió del creixement i la necessitat de conservar-les.

Aquests models ajuden a les persones que treballen amb les plantes –arboristes- a entendre millor les necessitats i atencions que necessiten els arbres, així com a fomentar els beneficis que aporten als ciutadans en la captació de CO2, retenció de metalls pesats, absorció de gasos contaminants, captació de partícules, etc. Per això, l’exposició és alhora un recorregut i un sentit homenatge al botànic Francis Hallé amb l’excusa del 50è aniversari de la publicació del llibre ‘L’arquitectura i la dinàmica de creixement dels arbres tropicals’.

Conferència sobre l’arquitectura dels arbres i Tallers de Dibuix d’Arbres

L’endemà dissabte, 13 de novembre, el Jardí Botànic Marimurtra seguirà allotjant diverses activitats al voltant de l’homenatjat. Així, hi haurà un Taller de Dibuix Tècnic d’Arbres que inclou la conferència ‘L’arquitectura dels arbres’, així com diferents sessions de dibuix tècnic conduïdes pel mateix Francesc Hallé tant a l’espai-aula habilitat per aquest objectiu, com al mateix recinte del Jardí Botànic.

Després d’aquest intens inici de la ‘Setmana de la Ciència 2021’ al Jardí Botànic Marimurtra, les següents activitats s’emplacen per a la setmana vinent. El dissabte 21 de novembre amb una nova edició de ‘Marimurtra + Científic’, i el diumenge 22 amb la visita guiada ‘La Biodiversitat de Marimurtra’. Més informació de les activitats: https://marimurtra.cat/setmana-de-la-ciencia/