El Festival Strenes de Girona resisteix els embats de la pandèmia

La 9a edició del festival ha comptat amb prop de 10.000 espectadors

Festival Strenes de GironaFoto: Vibra Comunicació
El Festival Strenes resisteix per segon any consecutiu l’embat de la pandèmia -i de les mesures dictades pel Procicat- i aconsegueix tancar la seva novena edició amb un total de 9.424 espectadors i espectadores que han assistit a un total de vint-i-set concerts programats, entre els quals hi havia dinou estrenes. Sense cap mena de dubte, tota una demostració del compromís de l’Strenes amb el lema d’aquesta edició: “La creació no es pot ni restringir ni confinar”.

Un any més, la tossuderia de l’organització del festival, sumada al suport incondicional i la confiança en la #culturasegura del públic, han permès que l’Strenes transformés un any més la ciutat de Girona en l’epicentre de la música catalana durant tot el mes d’abril.

Tot i haver aconseguit la millor arrancada dels seus nou anys d’història pel que fa a la venda d’entrades, el certamen gironí ha patit les conseqüències del confinament comarcal decretat per un poc empàtic Procicat. Per molt que s’ha demostrat des de l’inici de la pandèmia que la cultura no és focus de contagi i malgrat haver reclamat sense èxit un salconduit cultural que garantís la mobilitat dels espectadors i espectadores, el festival ha hagut de retornar i posar a la venda de nou una gran quantitat d’entrades.

Amb tot, el Festival Strenes 2021 ha viscut una gran edició que ha acollit les estrenes en directe dels nous discos de Stay Homas, La Casa AzulOques GrassesLa PegatinaZooClara PeyaJudit NeddermannFerran PalauOvidi25 amb Toti SolerThe TyetsLildami o Ginestà i les estrenes de nous espectacles d’AmaralSmoking Souls o la gira del 15 aniversari del disc Surfistes en càmera lenta de Joan Miquel Oliver. El concert de presentació del nou disc dels Arnau Griso a les Escales de la Catedral -amb pràcticament totes les entrades venudes- finalment es va suspendre per culpa de la pluja.

L’aposta del festival pel talent emergent continua tenint molt bona acollida. Bona mostra d’aquest fet és l’èxit que han tingut en el marc de la secció “Talent Gironí” la presentació del nou disc de Carmen 113, guanyadors del Premi Talent Gironí 2018, i de la resta de propostes locals com David BusquetsRelatMarta Pérez i Jordi Sarrradell.

El guanyador del Premi Talent Gironí 2021 ha estat Relat. El grup de Tortellà va publicar aquest mes de febrer Contratemps, el seu primer disc amb el segell gironí RGB Suports i ha rebut reconeixements com ser finalistes del Sona9 o obtenir el Premi Cases de la Música. La seva proposta de reggae, dub, músiques urbanes i festives mostra la seva millor cara en el seu potentíssim directe, tal com van demostrar el passat 23 d’abril a l’Auditori Centre Cultural de La Mercè, en el marc de l’Strenes.