El Casal Jove de Blanes ja compta amb nom propi: ‘Nau 4 Espai Jove’

Es van seleccionar 30 propostes, sotmeses a votació fins al 17 de desembre, i la nova denominació es va desvetllar dissabte, a través del programa televisiu ‘Fes-te un Nom’ penjat a Youtube

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Casal Jove de Blanes

El vespre d’aquest passat dissabte es va desvetllar la incògnita: a partir d’ara el Casal Jove de Blanes –orfe de nom des de fa més d’un any- es passarà a dir ‘Nau 4 Espai Jove’. Aquest nom, de fet, és la pròpia adreça que té l’edifici on s’allotja el casal: Avinguda de l’Estació, Nau 4, situada al polígon industrial que hi ha als afores de Blanes, al costat d’un complex d’exhibició cinematogràfica.

Per escollir la nova denominació, el 20 de novembre es va iniciar un procés participatiu per recollir propostes per ‘batejar’ l’equip, arribant-ne una quarantena. D’aquestes, se’n van seleccionar 30, que s’han sotmès a votació popular del 9 al 17 de desembre. Entre les que s’han descartat hi havia noms de reminiscència blanenca –on encara es parla salat-, com per exemple ‘Sa Roca-Espai Jove’, ‘Es Portell-Espai Jove’, ‘Sa Pujola-Espai Jove’ o ‘S’Arrel-Espai Jove’.

Altres propostes prenien el nom de llocs emblemàtics que hi ha al municipi, com per exemple ‘Marimurtra-Espai Jove’, ‘La Pinya-Espai Jove’ o ‘Sinofós-Espai Jove’, aquest darrer relacionat amb dos bancs que existeixen al municipi, on gent de totes les edats s’asseu a ‘filosofar’ com seria la vida ‘si no fós per….’. També hi havia per triar noms molt sonors, com ‘Trastocats’, ‘La Klika’, ‘Guirigall’, ‘Raballa’, ‘Xerniola’ o ‘Timbal’.

Espectacle ‘Fes-te un Nom’ per donar a conèixer la nova denominació

Sigui com sigui, la votació popular ha escollit ‘Nau 4 Espai Jove’, el nou nom amb què a partir d’ara es coneixerà el Casal Jove de Blanes. Per fer-ho públic, el nou equip que dinamitza l’espai, comptant amb el suport de l’equip de producció de l’associació cultural ‘La Focal’, va organitzar un programa televisiu que es va penjar la tarda-vespre d’aquest passat dissabte al Canal Youtube del ‘Casal de Joves de Blanes’, visible a través de l’enllaç https://youtu.be/XTIwpmqUTU8

El programa, en forma d’espectacle televisiu, es va enregistrar íntegrament amb la tècnica del ‘fals directe’ la tarda-vespre del divendres, comptant com a co-presentadors amb Laura Estela i Adrià Huc, que són la dinamitzadora i el coordinador del Casal Jove de Blanes, respectivament. Per la seva banda, Aitor Fortes, l’informador de l’equipament, va acompanyar als músics al backstage, i va tenir l’honor de ser qui va desvetllar la incògnita de donar a conèixer el nou nom.

L’esdeveniment va incloure les intervencions musicals de diversos artistes blanencs o relacionats amb la població. Així, van actuar Joueven i Lisis, Prodi, Shanileee (que va presentar el seu nou EP), Bru i Quim, i finalment Vinnie Kairos i l’Home Estàtic. Els concerts es van fer a l’escenari del casal, especialment decorat per a la ocasió, dividit en dues zones on es desenvolupaven els concerts en petit format i el ‘set d’entrevistes’ als artistes que anaven actuant.

Un altre dels punts culminants de l’espectacle –a banda de l’anunci del nou nom propi del casal- va ser el sorteig de la panera patrocinada per l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC) entre totes les persones que van presentar propostes fins el passat 20 de novembre. L’afortunada guanyadora és Raquel Pérez Hidalgo, que s’ha endut un fantàstic lot amb diversos productes dels comerços locals que, sens dubte, l’ajudarà a passar unes festes de Nadal més ‘completes’.