Dos detinguts per arrancar d’una estrebada un collaret d’or a una dona de 74 anys a Salt

  Els arrestats acumulen altres detencions per fets semblants

  Imatge recurs dels Mossos d'Esquadra.
  Els Mossos d’Esquadra han detingut dos joves per arrancar d’una entrebada un collaret d’or a una dona de 74 de Salt (Gironès). La tarda de dimarts, agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana estaven fent patrullatge preventiu per la població quan van rebre l’avís d’un home que havia presenciat el robatoris. Els dos atacants van sostreure violentament el collaret a la víctima i li van causar una lesió a la zona del coll. Després, van fugir corrents. Els agents es van adreçar al lloc dels fets i van aconseguir localitzar la víctima, una dona gran que estava molt espantada. Mentre un dels agents es va quedar amb ells, l’altre va començar la recerca dels autors amb la descripció facilitada i la direcció de fugida.

  Amb el suport de diverses patrulles i de la ciutadania, que els informaven del recorregut i la direcció dels lladres, van saber que els dos autors havien entrat en un edifici del carrer Garbí.

  Els agents van localitzar al replà del segon pis a tres homes, dos dels quals coincidien plenament amb la descripció facilitada. A més, estaven completament suats i amb la respiració entretallada, presumptament a causa de la fugida del lloc dels fets. Immediatament els va detenir com a suposats autors de l’estrebada.

  Els detinguts, amb antecedents policials per fets similars, van passar el dia 20 a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona i van sortir en llibertat provisional per un delicte de robatori amb violència i intimidació.

  Els detinguts tenen 19 anys, són de nacionalitat marroquina i veïns de Girona.

  Per evitar robatoris violents a la via pública els Mossos d’Esquadra aconsellen evitar fer ostentació de diners o objectes de valor i portar només els diners i els objectes necessaris, procurar dur la cartera, el moneder o el telèfon mòbil a les butxaques interiors de la roba, la bossa de mà creuada al davant i vigilar amb les empentes i les aproximacions de persones desconegudes o sospitoses.

  En cas de patir un robatori violent, els Mossos subratllen que no és recomanable enfrontar-se directament amb l’atacant, sinó trucar al 112 i memoritzar el màxim de detalls possibles de l’auto per ajudar a la investigació policial posterior.

  També remarquen que la col·laboració ciutadana és imprescindible per conèixer els delictes i evitar-ne de posteriors.