El projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) «Girona, regió saludable» té l’objectiu de convertir el territori gironí en un lloc on es promogui la salut i el benestar dels seus habitants, i d’augmentar la capacitat per prevenir les malalties cròniques comunitàries prevalents i, en especial, aquelles que afecten les persones més dependents i vulnerables.
La presidenta de Dipsalut i vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig, ha manifestat que «Es tracta de treballar en xarxa per tal de generar i compartir coneixements molt valuosos, coneixements clau a l’hora de dissenyar noves polítiques públiques que veritablement promoguin la salut i el benestar de les persones».
En la iniciativa hi participen Dipsalut, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta i la Fundació Salut Empordà.
«Girona, regió saludable» està centrat en l’àmbit de la salut i forma part del conjunt de cinc projectes d’especialització i competitivitat territorial de la Diputació de Girona.
Tal com es va fer constar en la presentació de la campanya, els PECT són iniciatives impulsades pels agents del territori i liderades per les entitats públiques locals (diputacions, ajuntaments i consells comarcals), que articulen projectes amb operacions i actuacions per a la transformació econòmica del territori i que tenen un fort component d’innovació. Contribueixen a als objectius i les prioritats de la RIS3CAT (Estratègia de Desenvolupament Intel·ligent de Catalunya) i del programa operatiu (PO) FEDER de Catalunya 2014-2020; compten amb la participació del teixit social i econòmic i tenen un impacte en la competitivitat del territori.
Més informació
La Diputació de Girona va presentar cinc projectes a la convocatòria dels PECT. Tots cinc van ser acceptats i ja s’estan executant a les comarques gironines.
Els PECT treballen els aspectes següents:
1. La dinamització dels principals sectors socioeconòmics, afavorint la interacció dels agents locals, les empreses, la recerca i la ciutadania, a partir de l’articulació d’ecosistemes innovadors.
2. La millora de les destinacions turístiques a la Costa Brava i al Pirineu de Girona, introduint noves tecnologies i potenciant la xarxa de camins i el patrimoni cultural i natural.
3. La conversió del Baix Ter en un territori de referència com a regió sensible a l’aigua.
4. La consolidació de la demarcació com una regió saludable.
5. La dinamització de l’activitat cultural, coordinant i proporcionant suport i recursos tecnològics a artistes i creadors.
La Diputació de Girona aporta als cinc projectes 2.976.085 euros, al costat de les aportacions de les diferents institucions i entitats participants i de la subvenció europea.
El sindicat UGT ha anunciat que els treballadors i treballadors de FCC aniran a una vaga indefinida de recollida de…
PortAventura Convention Center va ser l'espai escollit per Àvoris Corporación Empresarial per celebrar la seva primera gran convenció estratègica. Sota el lema “Univers…
Tot i que Lleida respira esperit festiu des d'ahir dijous amb el seguici del Marraco, icona de la festa lleidatana,…
Els dies 1, 2, 3 i 4 d’agost arribarà a Camprodon el renovat Festival Microclima. Aquest any els festivals Microclima i…
Coincidint amb la Setmana Internacional del Compost, l’Agència de Residus de Catalunya portarà el proper dimecres 14 de maig un Punt Informatiu i d’Autoservei…
La investigació per la desaparició de Madeleine McCann, la nena de 3 anys que va desaparèixer sense deixar rastre a…
Esta web utiliza cookies.