Detingudes 19 persones per construir ‘narcollanxes’ a Girona

Importaven haixix del Marroc

Un equip d’investigació conjunt integrat per agents de la Guàrdia Civil, els Mossos d’Esquadra i la Direcció Adjunta de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària ha detingut 19 persones acusades de construir ‘narcollanxes’ a Girona per a màfies que importaven haixix del Marroc.

Durant el dispositiu policial del 20 de setembre, van practicar set escorcolls a Roses, Salt i Castelló d’Empúries (Girona), municipi on tenien la nau industrial que actuava de centre logístic, han informat la Guàrdia Civil i els Mossos en sengles comunicats aquest dimarts.

El grup suposadament encarregava material nàutic, preparava les embarcacions per encàrrec a organitzacions criminals dedicades al tràfic de droga i participava en el trasllat fins al punt de la costa on l’embarcació s’havia de posar al mar.

L’organització “funcionava com un hub empresarial amb repartiment de tasques i gestions”, i del total de detinguts, onze tenien rols secundaris.

INVESTIGACIÓ

La investigació va començar el juliol del 2021, quan la policia va tenir coneixement de la primera avarada d’una embarcació, seguida d’altres a les localitats de Roses, Llançà, Empuriabrava i Santa Margarida (Girona).

Els agents també van intervenir 22 embarcacions en diversos estadis de preparació, tres motos d’aigua, motors i material nàutic, dispositius electrònics, 48.270 euros i 430 grams de cocaïna en roca.

Els detinguts van passar a disposició judicial el passat 22 de setembre i dos d’ells van ingressar en presó provisional: un és el principal investigat, i l’altre tenia la cocaïna.