Desmantellen una organització dedicada al tràfic internacional de marihuana

De fet, per a detectar la presència policial, cada carregament era acompanyat fins a la seva destinació per dos vehicles i un segon camió llançadora.

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Efectes confiscats en els cinc registres practicats per la Policia Nacional. ACN.
Agents de la Policia Nacional han desarticulat a Girona una organització criminal dedicada al tràfic internacional de marihuana. L’operació s’ha saldat amb la detenció de tretze persones de nacionalitats letona, russa i espanyola, entre els quals es troba el líder de l’organització que dirigia l’organització des de Lloret de Mar.
Els agents van interceptar un camió a La Jonquera amb un carregament ocult de més de 180 quilos de cabdells de marihuana amagats en sacs de pinso de gos. En els cinc registres practicats es van intervenir, entre altres efectes, diverses armes de foc, una ballesta amb fletxes de caça major, més de 99.000 euros en efectiu, set vehicles d’alta gamma i un vaixell.
Dels tretze detinguts, vuit han ingressat en presó preventiva. Ara se’ls investiga com a pressumptes autors d’un delicte contra la salut pública, pertinença a grup criminal, tinença il·lícita d’armes i frau de fluid elèctric. Segons la investigació, una nau industrial a Vidreres era el centre neuràlgic d’emmagatzematge i distribució. Entre els detinguts també hi ha un electricista de confiança que cobrava 15.000 euros per cada instal·lació i que muntava complexos sistemes elèctrics d’interior.

De les plantacions gestionades per l’organització en tenien cura parelles que, sota una falsa aparença de família, intentaven passar desapercebudes entre els veïns. Els habitatges es localitzaven principalment en urbanitzacions de La Selva i la Costa Brava.

A més, els integrants de l’organització prenien mesures de seguretat “excepcionals” perquè els carregaments de droga no fossin descoberts per la policia. De fet, per a detectar la presència policial, cada carregament era acompanyat fins a la seva destinació per dos vehicles i un segon camió llançadora.