fbpx

Es fa una crida de candidats pel Premi Àmfora 2023

Avatar photo

El cuiner rosinc Mateu Casañas Puignau, distingit recentment amb la tercera estrella Michelin per al seu restaurant Disfrutar (Barcelona), va ser el guardonat amb el Premi Àmfora el passat any, en la que va ser la primera edició del premi. Un guardó impulsat per les Àrees de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Roses, que vol donar protagonisme i reconèixer aquells professionals rosincs que han esdevingut un referent en el seu sector i destaquen per l’excel·lència en la seva disciplina, la seva trajectòria o l’aportació que la seva feina suposa per a la projecció, desenvolupament o impuls econòmic de Roses. 

Enguany, els premis s’obren a la ciutadania, de manera que les persones que vulguin proposar els seus candidats, poden fer-ho enviant un correu a [email protected], en el qual han de posar el nom de la persona o denominació de l’empresa que volen proposar i explicar els motius pels quals creuen que mereixen la distinció. 

L’àmfora, símbol dels premis en honor als inicis del comerç rosinc

L’elecció de l’àmfora per posar nom i com a imatge gràfica d’aquests premis, respon a la voluntat de rememorar els orígens de la fundació de l’antiga Rhode i el seu paper cabdal com a assentament comercial. D’aquesta manera, l’utensili imprescindible per als grecs fundadors de Roses que comerciaven a tota la Mediterrània, es pren com a símbol del comerç, de l’activitat econòmica i dels negocis.  

Amb aquest premi el consistori complementa la distinció de la Dracma de Plata que s’atorga anualment coincidint amb la Festa Major de la població i que reconeix persones o entitats per les seves aportacions al municipi en els àmbits social, cultural, esportiu o assistencial. Amb el Premi Àmfora, la distinció pren un vessant de caràcter més econòmic i vol retre homenatge en aquest cas a les iniciatives, dedicació, trajectòria i èxits del teixit empresarial i dels professionals del municipi.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detenen en un supermercat un clan familiar narcotraficant

Notícia següent

Aquest Nadal no regalis animals

Notícies relacionades