Uns lladres encasten un tot terreny contra una farmàcia de Blanes

Policia Local i Mossos aconsegueixen detenir-ne dos mentre fugien camp a través i busquen un tercer còmplice

L'aparador de la farmàcia de Blanes, amb el vidre trencat i els danys que han provocat els lladres quan encastaven el tot terreny. ACN

Uns lladres han intentat robar en una farmàcia de Blanes (Selva) encastant-hi un tot terreny robat i han protagonitzat una persecució policial fins a l’accés de la C-32. La Policia Local i els Mossos d’Esquadra han aconseguit detenir-ne dos mentre fugien camp a través i ara busquen un tercer integrant de la banda, que ha aconseguit escapar-se. Els fets han tingut lloc aquesta matinada, pels voltants de les quatre de la nit.

Els lladres, que han aconseguit esmicolar un dels vidres de l’aparador –tot i que davant la farmàcia hi ha pilones- han fugit en direcció a Tordera, però a la rotonda que dona accés a l’autopista han perdut el control del tot terreny i han anat a parar al marge. En total, s’han arribat a mobilitzar fins a set patrulles.

L’intent de robatori a la farmàcia de Blanes, situada al barri de Ca la Guidó, ha tingut lloc pels voltants de les quatre de la matinada. A aquella hora, una veïna que viu just al davant ha trucat alertant que tres lladres que anaven a dins d’un tot terreny estaven encastant el vehicle contra les pilones que hi ha a l’entrada de la farmàcia.

La Policia Local de Blanes ha enviat tres patrulles a lloc i, en veure’s descoberts, la banda ha optat per fugir en direcció cap a Tordera (Maresme). Aleshores ha començat una persecució policial, que també ha mobilitzat tres patrulles més dels Mossos d’Esquadra i una altra de la Policia Local de Tordera.

La persecució s’ha acabat just a la rotonda que dona accés a l’autopista C-32. Allà, els lladres han perdut el control del tot terreny i han anat a parar en un marge. Després, tots tres han optat per fugir camp a través.

La Policia Local de Blanes n’ha pogut atrapar un, que s’amagava darrere uns matolls, i conjuntament amb els Mossos també han encalçat un segon lladre. El tercer sospitós, però, ha aconseguit fugir emparant-se en la foscor de la nit.

Els Mossos d’Esquadra han traslladat els dos detinguts per l’intent de robatori fins a la comissaria de Blanes. Des d’aquí, se’ls passarà a disposició judicial.

El tot terreny amb què els lladres han arribat a Blanes s’havia robat a Vidreres (Selva). Segons ha descobert la Policia Local, a més, els delinqüents li havien canviat les plaques originals de matrícula per unes altres d’italianes (que havien robat d’un cotxe francès d’alta gamma).

L’aparador, esmicolat

Tot i que la banda no ha aconseguit el seu objectiu, sí que els intents per encastar el cotxe a la farmàcia han acabat fent un forat al vidre d’un dels aparadors, que s’ha esmicolat. A més, la banda també ha provocat diversos danys a la façana de l’establiment.

Precisament, al gener d’aquest any, la farmàcia ja havia patit un altre encastament. I per això, els seus propietaris havien optat per posar pilones al davant. En aquella ocasió, els lladres –que també conduïen un vehicle robat- sí que van aconseguir entrar-hi i endur-se’n la caixa registradora.

La jugada, però, els va sortir malament. Perquè després de protagonitzar una persecució policial, els delinqüents van acabar xocant amb un cotxe patrulla i van fugir camp a través. La policia va poder recuperar tant el cotxe robat com la caixa registradora de la farmàcia.