Tot a punt per iniciar el dispositiu de vigilància d’incendis forestals al massís del Montgrí

Ahir es va tancar l'accés motoritzat i dissabte s'activarà el dispositiu de vigilància en què participa l'ADF Montgrí

La Federació ADF Les Gavarres, de la qual en forma part l’ADF Montgrí, activarà aquest dissabte 19 de juny, el dispositiu de vigilància al massís del Montgrí, que es mantindrà actiu fins al 31 d’agost. Es tracta d’un dispositiu integral que també abasta el massís de l’Ardenya-Cadiretes i les Gavarres, en el qual hi participaran 12 oficials especialistes en prevenció d’incendis que, complementats amb voluntaris de l’entitat, realitzaran tasques de vigilància, conscienciació i primera intervenció.

Els efectius sobre terreny comptaran amb el suport d’una xarxa de càmeres de vigilància d’incendis forestals d’alta resolució gestionades des de la seu de la federació a Santa Cristina d’Aro, en contacte permanent amb Bombers, Agents Rurals de la Generalitat i Policia Local. El Montgrí està monitoritzat permanentment per dues càmeres emplaçades al Rocamaura i a Begur. El dispositiu de vigilància compta amb el suport econòmic de la Diputació de Girona i la col·laboració dels ajuntaments de Torroella de Montgrí i d’Ullà com a membres de l’ADF Montgrí..

La regidora de Medi Ambient, Natàlia Navarro, vol agrair els esforços i la implicació dels tècnics i voluntaris de l’ADF en la implementació del dispositiu d’aquesta temporada i vol destacar, sobretot, la tasca preventiva que realitzen durant tot l’any, de manera discreta i compromesa, per mantenir camins, punts d’aigua i reduir la càrrega de combustible forestal que ajudi a minimitzar l’impacte d’un incendi. També demana la màxima prudència a tothom per tal de minimitzar el risc d’incendi que, aquesta temporada, es preveu molt alt.

Tancament de l’accés motoritzat al Montgrí

Com ja es ve fent les darreres temporades, per tal d’evitar el risc d’inici d’un incendi forestal i per garantir la seguretat dels béns i la protecció de les persones que viuen en zones properes al bosc, s’ha decretat la restricció del trànsit rodat de vehicles pels camins d’accés al massís del Montgrí. Aquesta temporada, la mesura serà efectiva des d’ahir dimarts 15 de juny i fins a mitjans de setembre, quan les condicions climatològiques ho permetin i hagi desaparegut l’alt risc d’incendi.

La vulneració d’aquestes restriccions pot ser sancionada amb multa segons el que determina la tramitació de les infraccions assenyalades a la normativa sectorial de prevenció d’incendis i accés motoritzat al medi natural. Aquesta restricció de trànsit rodat al massís del Montgrí s’ha consensuat amb el Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter i amb els responsables de prevenció d’incendis de la Generalitat de Catalunya.