Roses celebra, del 25 d’octubre al 3 de novembre, una nova edició de la campanya gastronòmica del Suquet de Peix, plat estrella de la gastronomia local.
Un total de tretze restaurants rosincs oferiran menús que tindran el suquet com a plat estrella, acompanyat amb una gran varietat d’entrants i postres, i maridats amb vins DO Empordà. Com a novetat, tres dels restaurants participants oferiran tallers de cuina a l’Aula Gastronòmica de Roses, on explicaran en directe els detalls de l’elaboració d’un suquet de peix.
La campanya gastronòmica dedicada al suquet de peix ha esdevingut ja un clàssic de la temporada de tardor a Roses, que promociona i posa en valor la restauració local i els productes autòctons, com són el peix fresc de Roses i els vins de l’Empordà. A la vegada, aquestes jornades, ofereixen en cada nova edició una àmplia mostra de la versatilitat d’una recepta d’arrel tradicional que ha evolucionat al llarg dels anys i on cada xef posa el seu estil personal.
Els restaurants que participen enguany són: Bitàkora, Ca la Valeria, Cal Negre, El Mirador de l’Almadrava, El Trull, Expres 1961, Falconera, L’Àncora, La Cala, Risech, Roc Fort, Sumac i Tramonti Platja.
Tallers de cuina del suquet de peix
Durant la campanya es faran tres tallers de cuina a l’Aula Gastronòmica de Roses. Els xefs dels restaurants Falconera, Ca la Valeria i Express 1961 cuinaran en directe la seva recepta de suquet. Les entrades per assistir a aquestes sessions es posaran a la venda a la pàgina web de l’Aula Gastronòmica a partir del 15 d’octubre a les 10 h al preu de 5 €.
Tota la informació sobre els restaurants participants i els menús detallats es troba al portal web de Turisme de Roses i també en els tríptics que es distribueixen a l’Oficina de Turisme i a diversos establiments de Roses.