Ses Majestat els Reis d’Orient saluden els infants pels carrers de Palafrugell i Llafranc

Durant tot el dia Ses Majestat han rebut individualment als nens i nenes al Teatre Municipal

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Després del parèntesi de l’any passat, els nens i nenes de Palafrugell han pogut tornar a saludar als Reis d’Orient pels carrers de Palafrugell i Llafranc. A més, 300 bombolles familiars, en total aproximadament un miler de persones, han pogut saludar als tres Reis d’Orient que durant la jornada d’avui s’han instal·lat al Teatre Municipal amb l’objectiu d’acabar de recollir totes les cartes que els hi mancaven dels nens i nenes de Palafrugell.

Els Reis d’Orient han tornat a passejar pels carrers de la vila

Recuperant la tradició, Palafrugell ha organitzat dos actes de benvinguda a l’aire lliure la tarda del 5 de gener; a Llafranc, on Ses Majestats han arribat per mar, acompanyats d’un espectacular castell de focs, i a Palafrugell, on ho han fet damunt de les clàssiques carrosses.

El seguici reial de Llafranc ha arribat puntualment en barca al port, acompanyats d’un espectacular castell de focs, iniciant-se un recorregut que ha travessat tot el passeig fins a la plaça del Promontori, per rebre la benvinguda oficial. Els actes de Llafranc estan organitzats per la Comissió Desfilada Marítima dels Reis Mags d’Orient, el Club Nàutic Llafranc i l’Associació de Veïns i Amics de Llafranc, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palafrugell.

D’altra banda, el recorregut de la desfilada de Palafrugell ha començat a la plaça del Sol i, seguint les recomanacions del Procicat, ha allargat el seu recorregut per tal d’evitar aglomeracions. Així la tradicional desfilada pels carrers del centre i l’arribada a la plaça Nova s’han substituït per un recorregut més llarg i per carrers més amples, en aquest cas el que se segueix habitualment pel Carroussel Costa Brava.

Un cop finalitzada la Cavalcada, els Reis s’han tornat a traslladar al Teatre Municipal per seguir saludant els infants personalment.

La Cavalcada de Reis de Palafrugell ha mantingut aquest 2022 la seva adhesió a la campanya #BaltasarDeVeritat promoguda per l’entitat “Casa nostra, casa vostra”, també coneguda com “Volem Acollir”, que promou la participació de persones negres a les cavalcades d’arreu de Catalunya. 

Recepció al Teatre Municipal

Com ja es va fer l’any passat, durant tot el dia d’avui, Ses Majestats els Reis d’Orient han rebut els nens i nenes al Teatre Municipal de Palafrugell. Un total de 300 bombolles familiars han pogut saludar els Reis personalment. El moment ha estat immortalitzat per un equip de fotògrafs professionals que s’han encarregat de fer la tradicional foto per després fer-la arribar per correu electrònic de forma gratuïta a cadascun dels infants.

Per participar-hi calia reserva prèvia per part de la unitat familiar, facilitant un telèfon i una adreça de correu electrònic. En el moment de la reserva calia triar un sol rei per lliurar la carta, en el cas de germanes i germans visitaven el mateix rei, per evitar encreuaments. L’horari de la recepció ha estat de les 9 a 17 hores i de 19 a 21 hores, en franges de 30 minuts. Cada unitat familiar podia estar formada per un màxim de 2 adults i un màxim de 3 infants (tots sempre de la mateixa unitat familiar), en total 5 persones màxim.

Els actes que han tingut lloc a Palafrugell estaven organitzats per l’Ajuntament de Palafrugell i l’Associació Comissió Festes de Nadal. A la cavalcada no hi han participat  el centenar de persones habituals ja que en tractar-se de voluntaris s’ha volgut prioritzar la seguretat. Els Reis però han estat acompanyats per un seguit de batucades i bandes de músics professionals que han amenitzat el recorregut.

La cavalcada d’enguany ha tingut un sentit record envers la figura de Jordi Baqué, un dels impulsors d’aquesta activitat, que acaba de deixar-nos recentment.