Seleccionen 11 projectes finalistes dels Pressupostos Participatius 2022 de Roses

Ca l’Anita va acollir ahir dijous 23 de setembre, el Fòrum Ciutadà de Priorització dels Pressupostos Participatius 2022. Durant la sessió, els assistents van seleccionar els projectes finalistes que se sotmetran a votació del 14 al 22 d’octubre per part de totes les persones empadronades al municipi que tinguin 16 anys o més.

El regidor d’Economia i Hisenda de Roses, Marc Danés, agraeix “a tots els ciutadans la seva implicació en el procès, especialment als participants en aquest Fòrum que han realitzat la dificil tasca de prioritzar els projectes finalistes”. Anima també “a tota la ciutadania de més de 16 anys a participar en la votació de les propostes finalistes que realitzarem del 14 al 22 d’octubre”.

En total, 11 projectes han estat els seleccionats, que inclouen propostes de condicionament dels patis escolars, d’arrenjament de voreres i carrers, de creació de parcs infantils i d’enjardinament d’espais públics, noves pistes  i millores dels equipaments esportius,, o l’habilitació d’una zona de pícnic. 

Una quinzena de persones participen de la fase de selecció dels projectes finalistes

Al Fòrum Ciutadà de Priorització hi van prendre part una quinzena de veïns i veïnes que, a través de petits grups de treball i una priorització final mitjançant una eina electrònica, van elegir onze actuacions finalistes. Aquestes propostes van ser seleccionades d’entre un total de 18 propostes que, prèviament, havien estat declarades vàlides per part dels serveis tècnics municipals.

Proper pas: votació popular

El proper i darrer pas del procés serà la votació popular, que tindrà lloc del 14 al 22 d’octubre. Podran votar, fent ús del portal web tudecideixesroses.cat, totes aquelles persones empadronades al municipi que tinguin un mínim de 16 anys.