Costa Brava

Roses dissenya un calendari gastronòmic pel primer trimestre de l’any

L’Ajuntament ha anunciat que cada taller tindrà un cost de 5 euros i està destinat a impulsar l’economia i gastronomia local

L’Aula Gastronòmica de Roses estrena el 2025 amb una programació de tallers que promet satisfer els paladars més exigents i despertar la creativitat dels amants de la cuina. Del 30 de gener al 13 de març, el municipi ofereix una desena de sessions, cadascuna dedicada a una temàtica culinària diferent.

El tret de sortida serà el dijous 30 de gener amb el taller “Pop de roca del Cap de Creus amb puré de patata”, impartit per Josep Avellaneda, pescador de la Confraria de Roses. Continuarà el dilluns 3 de febrer amb “Filetejat de peix”, a càrrec de Carol Otáñez, i el dijous 6 de febrer amb una recepta de cuina de mercat amb mongetes, calamar i trompetes de la mort, guiada pel xef Juan Carlos Herrera.

El taller de “Cigrons amb rap” serà la proposta que portarà el pescador de la Confraria de Roses, Lluís Martínez, el 13 de febrer, i el següent dijous, 20 de febrer, es farà una “Introducció a l’alimentació aiurvèdica”, a càrrec d’Elías Arjona, director de Yoga Roses.

El dimarts 25 de febrer s’impartirà el taller “Rosbif de cabirol amb fruites del bosc”, amb José Gudillo Cuadros, xef de l’Hotel Montecarlo, i dos dies després del dijous 27 es farà l’activitat “Passeig per l’Empordà. Tasts per conèixer les propietats sensorials dels aliments”, a càrrec de Jesús Francés, director de la Càtedra del Vi i l’Oli de l’Empordà (UdG).

Els participants també podran submergir-se en la cuina internacional amb tallers com “Descobreix els sabors de Romania”, amb Valentina Soare, cuinera aficionada, i coordinat per Àgata Alberó, comunicadora gastronòmica (dijous, 6 de març), o explorar tècniques sofisticades amb el “Ravioli de llebre ‘a la royale’” del xef Ricard Olivés, del restaurant Express 1961 (dijous 13 de març).

Les inscripcions es podran realitzar a partir del 22 de gener a través del portal rosesgastronomia.cat, amb un cost simbòlic de 5 € per taller. Les places són limitades.

Aquesta iniciativa està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i busca promoure l’activitat econòmica local i la gastronomia com a motor cultural i turístic de Roses. Per a més informació, podeu contactar amb l’Aula Gastronòmica al telèfon 972 15 25 21 o a l’adreça de correu electrònic promocioeconomica@roses.cat.

Ismael Redacció Lobo

Missatges recents

Enxampen a sis traficants de la Vall d’Aran amb 50.000 euros en drogues

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimecres passat a Vielha sis homes d’entre 28 i 63 anys per traficar amb drogues…

11 minuts fa

Mor un noi de 19 anys que es va precipitar per un balcó a Lloret

Un noi de 19 anys i nacionalitat francesa que va caure fa uns dies d'un balcó d'un bloc d'apartaments de…

16 minuts fa

El PPC guarda l’eina de la moció de censura contra Pedro Sánchez per un moment “més adequat”

El secretari general del PPC, Santi Rodríguez, no ha volgut descartar una moció de censura del seu partit en l'àmbit…

32 minuts fa

Sant Boi de Llobregat inicia la renaturalització de la riera del Llor

La renaturalització de l’espai públic fa un pas més a Sant Boi. Les obres per ampliar l’eix verd de la…

41 minuts fa

L’observador ambiental Josep Pascual cedeix el seu arxiu a la UdG

La Universitat de Girona (UdG) ha formalitzat un conveni de col·laboració amb l’observador ambiental de l’Estartit Josep Pascual Massaguer, per…

42 minuts fa

La jornada familiar del Magnífic Fest de Lleida posa el colofó a una quarta edició de rècord amb 22.000 espectadors

El Magnífic Fest va tancar ahir diumenge la quarta edició assolint els 22.000 espectadors. El certamen bat rècords per segon…

51 minuts fa

Esta web utiliza cookies.