Costa Brava

Roses dissenya un calendari gastronòmic pel primer trimestre de l’any

L’Ajuntament ha anunciat que cada taller tindrà un cost de 5 euros i està destinat a impulsar l’economia i gastronomia local

L’Aula Gastronòmica de Roses estrena el 2025 amb una programació de tallers que promet satisfer els paladars més exigents i despertar la creativitat dels amants de la cuina. Del 30 de gener al 13 de març, el municipi ofereix una desena de sessions, cadascuna dedicada a una temàtica culinària diferent.

El tret de sortida serà el dijous 30 de gener amb el taller “Pop de roca del Cap de Creus amb puré de patata”, impartit per Josep Avellaneda, pescador de la Confraria de Roses. Continuarà el dilluns 3 de febrer amb “Filetejat de peix”, a càrrec de Carol Otáñez, i el dijous 6 de febrer amb una recepta de cuina de mercat amb mongetes, calamar i trompetes de la mort, guiada pel xef Juan Carlos Herrera.

El taller de “Cigrons amb rap” serà la proposta que portarà el pescador de la Confraria de Roses, Lluís Martínez, el 13 de febrer, i el següent dijous, 20 de febrer, es farà una “Introducció a l’alimentació aiurvèdica”, a càrrec d’Elías Arjona, director de Yoga Roses.

El dimarts 25 de febrer s’impartirà el taller “Rosbif de cabirol amb fruites del bosc”, amb José Gudillo Cuadros, xef de l’Hotel Montecarlo, i dos dies després del dijous 27 es farà l’activitat “Passeig per l’Empordà. Tasts per conèixer les propietats sensorials dels aliments”, a càrrec de Jesús Francés, director de la Càtedra del Vi i l’Oli de l’Empordà (UdG).

Els participants també podran submergir-se en la cuina internacional amb tallers com “Descobreix els sabors de Romania”, amb Valentina Soare, cuinera aficionada, i coordinat per Àgata Alberó, comunicadora gastronòmica (dijous, 6 de març), o explorar tècniques sofisticades amb el “Ravioli de llebre ‘a la royale’” del xef Ricard Olivés, del restaurant Express 1961 (dijous 13 de març).

Les inscripcions es podran realitzar a partir del 22 de gener a través del portal rosesgastronomia.cat, amb un cost simbòlic de 5 € per taller. Les places són limitades.

Aquesta iniciativa està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i busca promoure l’activitat econòmica local i la gastronomia com a motor cultural i turístic de Roses. Per a més informació, podeu contactar amb l’Aula Gastronòmica al telèfon 972 15 25 21 o a l’adreça de correu electrònic promocioeconomica@roses.cat.

Ismael Redacció Lobo

Missatges recents

La Primitiva rega Andorra la Vella amb més de 50.000 euros

Un premi de 53.852 euros de la Lotería Primitiva ha caigut a Andorra la Vella, concretament a l’administració situada a…

19 minuts fa

Israel i l’Iran, a un pas de la guerra: Desenes de mort en bombardejos tota la nit

Israel i l'Iran han continuat durant tota la nit els seus atacs en una gran escalada de les tensions al…

27 minuts fa

14,5 milions d’euros al Pla de Barris de Trinitat Vella, Bon Pastor i Baró de Viver

L'Ajuntament de Barcelona destinarà 14,5 milions d'euros al Pla de Barris de Trinitat Vella, Bon Pastor i Baró de Viver,…

38 minuts fa

Junts Tarragona incorpora 5.000 € per a Aspercamp en el pròxim modificatiu de crèdit

El grup municipal de Junts a Tarragona ha acordat amb el govern la inclusió d’una partida de 5.000 euros per…

55 minuts fa

Mor la dona de 34 anys atropellada amb les seves filles en un pas de vianants a Lleida

La dona de 34 anys que va resultar ferida crítica en ser atropellada divendres de la setmana passada en un…

1 hora fa

Vilafranca del Penedès entrega els 12 allotjaments temporals per gent gran

L’alcalde de Vilafranca, FranCisco Romero, acompanyat per la regidora d’Habitatge, Lourdes Sànchez, i pel regidor de Drets Socials i Gent Gran, Ramon Zaballa,…

14 hores fa

Esta web utiliza cookies.