Roses amplia la seva oferta culinària amb nous tallers de tardor i Nadal

Avatar photo

Les activitats de tardor de l’Aula Gastronòmica han arrencat amb un rotund èxit de participació

Roses arrenca amb èxit de participació les activitats de tardor de l’Aula Gastronòmica amb els showcookings sobre com cuinar les espècies de peix termòfiles, i prossegueix ara la seva programació amb noves propostes que s’allargaran fins a Nadal.

Un taller sobre el món de les plantes terrestres que es troben a prats, matollars i zones boscoses serà l’encarregat d’obrir la programació el pròxim dissabte 15 d’octubre.

La sessió s’iniciarà amb una excursió per l’entorn de Roses, que donarà pas a continuació a una classe teòrica a les instal·lacions de l’Aula Gastronòmica.

Seguiran a aquesta proposta dos tallers sobre cuina de tardor el 18 i el 24 d’octubre, on els assistents podran aprendre a cuinar calamar farcit amb gambes i porros i arròs mar i muntanya, respectivament. El mes d’octubre finalitzarà amb un taller d’elaboració dels tradicionals panellets.

Per al mes de novembre s’han programat activitats destinades al patrimoni vinícola de Roses i a l’ús de fongs i bolets a la cuina, així com un taller dedicat a la preparació de cabirol. D’altra banda, el mes de desembre es destina a la gastronomia nadalenca, amb un taller de postres i un altre de canapès.

Tots els tallers estaran impartits per cuiners i cuineres de Roses, així com d’altres adherits al segell Gastronomia d’Origen de l’Associació d’Empresaris de Roses Cap de Creus. Les persones interessades a participar poden inscriure’s ja a través de l’enllaç inscripcions.roses.cat.

Paral·lelament a aquestes sessions obertes al públic general, l’aula ha programat també dos tallers per a professionals del món de la restauració durant el mes de novembre: un destinat a tecnificació i especialització i un altre de motivació en el servei de sala.

El receptari «La cuina del mar que arriba: el canvi climàtic al nostre plat»

Relacionada amb l’activitat de l’Aula Gastronòmica, i concretament amb el cicle sobre preparació d’espècies termòfiles realitzat a l’aula el passat setembre, el pròxim 21 d’octubre (19 h), la Biblioteca Municipal de Roses acollirà la presentació del receptari “La cuina del mar que arriba: el canvi climàtic al nostre plat”, projecte cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP).

 

La presentació anirà a càrrec del doctor Josep Lloret Romanach, director de la Càtedra Oceans i Salut Humana i professor de Ciències Ambientals de la Universitat de Girona, i del regidor de Promoció Econòmica Fèlix Llorens.

El dia de la presentació, es farà entrega de diversos exemplars a la Biblioteca de Roses per tal que estiguin a disposició de tots els veïns i veïnes del poble.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Viladecans, líder en igualtat de rendes entre les grans ciutats espanyoles

Notícia següent

Salou continua implantant trams de carril bici al municipi

Notícies relacionades