Els Pressupostos Participatius de Roses 2022 recullen 157 propostes ciutadanes

En aquesta ocasió el consistori posa a disposició de la ciutadania una partida de 300.000€ del pressupost municipal per a decidir a quins projectes els volen destinar

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El passat 15 de maig va finalitzar el període de recollida de propostes ciutadanes de la nova convocatòria de Pressupostos Participatius impulsada per la Regidoria d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Roses. I ho va fer amb l’entrega per part dels veïns i veïnes de 157 projectes a través de dues vies: el web tudecideixesroses.cat , amb111 propostes recollides, i les bústies habilitades al Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC) de l’Ajuntament, la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives i l’Oficina de Turisme, on es van dipositar 46 propostes.

Com en les altres edicions, en aquesta ocasió el consistori posa a disposició de la ciutadania una partida de 300.000€ del pressupost municipal per a decidir a quins projectes els volen destinar; i l’equip de govern es compromet a integrar les propostes més votades fins a esgotar l’import.

Marc Danés, regidor d’Economia i Hisenda, posa en valor la participació de la ciutadania en aquesta primera fase i explica que “estem molt contents de la gran quantitat de propostes rebudes, és un signe més de les ganes dels veïns i veïnes per implicar-se en la millora de Roses. Eines participatives com aquesta contribueixen a enriquir la governança municipal i ajuden a construir la ciutat de forma compartida”.

Valoració tècnica de les propostes, convocatòria d’un fòrum ciutadà i votació final

Ara, un cop tancat el període de recollida, totes les propostes presentades seran valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals. Així, totes aquelles que compleixin els criteris tècnics i no superin el pressupost fixat passaran a la següent fase.

Posteriorment, el 22 de setembre, els ciutadans i ciutadanes seran cridats a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització, una sessió participativa oberta a tota la població en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran els que finalment se sotmetran a votació popular.

En darrer lloc, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana, on hi podran participar totes aquelles persones empadronades a Roses majors de 16 anys. La votació tindrà lloc del 10 al 20 d’octubre.

L’Ajuntament agraeix la col·laboració i el compromís de tots els veïns i veïnes que ja han participat en la primera fase del procés i anima tota la població a seguir prenent part activament d’aquesta cinquena convocatòria dels Pressupostos Participatius a Roses.