Palafrugell se situa com el municipi amb el risc de rebrot més alt

L'hospital de Palamós diu que encara té marge per a nous ingressos però ajorna les operacions no urgents

Les trobades familiars i socials estan entre els principals motius de l’increment de casos de covid-19 a Palafrugell, que ja és el municipi català amb més risc de rebrot (2.131). El director del CAP de Palafrugell, Nacho Pascual, diu que no s’ha trobat un origen concret de l’expansió del virus al municipi però els experts creuen que molts dels contagis que s’han produït en les últimes setmanes han tingut lloc en esdeveniments socials i en l’àmbit familiar. De fet, han elaborat un mapa de casos per barris i sectors i la realitat mostra que “està tot molt dispers”. “No li trobem una explicació clara”, afegeix.

Entre les mesures per intentar frenar el creixement de casos, Salut farà un cribratge massiu al municipi entre divendres i dissabte. L’objectiu és detectar asimptomàtics d’entre 30 i 60 anys, la franja on se situen la majoria de positius.

L’hospital de Palamós té a hores d’ara 40 pacients ingressats per covid (cinc d’ells a la unitat de semicrítics). El centre encara té marge per assumir nous ingressos però ja ha decidit ajornar les operacions no urgents que requereixin ingrés.