Palafrugell recupera la Cantada d’Havaneres amb un aforament del 50%

Se celebrarà 3 de juliol i hi actuaran els grups Port-Bo amb la Cobla Els Montgrins, Els Cremats, Peix Fregit i Ultramar

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
El grup Son de l'Havana durant la 53a edició de la Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell. ACN

Calella de Palafrugell (Baix Empordà) recupera la tradicional Cantada d’Havaneres després que l’any passat la covid-19 obligués a suspendre-la. Se celebrarà el dissabte 3 de juliol i hi actuaran els grups Port-Bo acompanyat de la Cobla Els Montgrins, Els Cremats, Peix Fregit i Ultramar. L’epicentre de la cantada serà, com sempre, la platja del Port Bo. Però la pandèmia també obligarà a què aquesta 54a edició no sigui com les anteriors.

Les entrades es posaran a la venda, de moment, amb un aforament del 50%, no hi haurà pantalles gegants a les platges –on se sol ajuntar la gent per fer-hi cremats- i tampoc se celebrarà el mercat d’artesans. L’organització, de moment, tampoc assegura que es facin els concerts d’a prop.

La Cantada d’Havaneres dona el tret oficiós a la temporada d’estiu. L’any passat, però, la covid-19 va obligar a suspendre-la, per la impossibilitat de controlar l’aforament al nucli de Calella i garantir que es complissin les distàncies de seguretat.

Ara, aquella 54a edició es farà el dissabte 3 de juliol. La platja del Port Bo es convertirà, com sempre, en un auditori. Però en comptes dels 1.500 espectadors que s’hi podien asseure, ara aquest aforament es veurà reduït a la meitat. Des del consistori han explicat que, d’entrada, hi haurà un aforament del 50% però que més endavant estudiaran si s’amplia. Això sí, les cançons marineres i de taverna hi tornaran a sonar a partir de les deu de la nit.

El grup degà de la Cantada, Port Bo, pujarà a l’escenari acompanyat de la Cobla Els Montgrins. També hi actuaran Els Cremats, Peix Fregit i Ultramar.

L’organització ja alerta, però, que arran de la situació epidemiològica no s’instal·laran pantalles gegants a les platges (des d’on milers de persones seguien la cantada) ni tampoc se celebrarà el mercat d’artesans.

A més, de moment, no se sap si es podran fer els concerts d’a prop, que omplen les tavernes de Calella després de la cantada. “Estan pendents de confirmar”, indica l’organització.