Palafrugell a so de jazz

Del 5 al 12 d’octubre, se celebra al municipi la 28a edició del Festival de Jazz Costa Brava

Des de demà dimecres dia 5 i fins dimecres 12 d’octubre, se celebra a Palafrugell la 28a edició del Festival de Jazz Costa Brava, en el que s’ofereixen una quinzena d’espectacles repartits en diferents escenaris del municipi. Enguany, en destaquen les actuacions d’Steffen Morrison, la formació Funk Station o Hönk Quartet. El festival està organitzat per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palafrugell, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.

El Teatre Municipal i plaça Nova seran l’escenari de les actuacions més destacades del festival. Dissabte 8 d’octubre a les 8 del vespre, tindrà lloc el concert d’Steffen Morrison. Originari de Surinam i resident a Holanda, Morrison és cantant de soul i rhythm´n´blues, i aprofitarà per presentar el seu darrer treball, “Soul Revolution”, que ja compta amb més dos milions d’escoltes a Spotify. Diumenge al migdia a plaça Nova serà el torn de la formació Funk Station, una banda amb un repertori on convergeixen el funk i el new orleans més clàssic al costat del r&b i neo soul de les últimes dècades.

Tota la programació

El Festival s’enceta aquest any dimecres 5 d’octubre a les 7 de la tarda a la Biblioteca, amb el Jazz & Biblioteca i la taula rodona “Cinema i Jazz, una relació estreta i perdurable” amb el divulgador i tècnic del Museu del Cinema de Girona, Jordi Dorca. Els més petits també tindran el seu torn, amb el Jazz & Kids protagonitzat per la Companyia Pauerkids i el seu espectacle “En Jon i el misteri del saxofon” dijous 6 d’octubre a 2/4 de 6 de la tarda.

Jazz&Young proposarà als joves el concert de Hönk Quartet, que oferirà una fusió d’estils com el blues, el jazz, el soul i el funk. Serà diumenge 9 a les 6 de la tarda al pati de Can Genís I el mateix diumenge però a les 8 del vespre al Teatre Municipal, serà el torn de Pepe
Rivero Trio i Ángela Cervantes, amb la col·laboració de la saxo tenor Ariel Bringuez, que presentaran el nou treball discogràfic, “Ones i Arenes”. També al Teatre Municipal, dimarts 11 a les 8 del vespre, Marcel Tomàs, la Girona Jazz Project i la companyia Cascai Teatre oferiran “Els colors de Duke Ellington”, un espectacle on teatre i música s’uneixen per acostar el món del jazz a tots els públics.

Com cada any, la representació del jazz local anirà de la mà de L’Energia Big Band, de l’Escola de Música de Palafrugell, dissabte 8 d’octubre a les 12 del migdia a plaça Nova amb el concert “Swing i estàndards de jazz”.

El ja tradicional i esperat Jazz & Cinema, organitzat pel Cine Club Garbí, projectarà aquest any “Acordes y desacuerdos” escrita i dirigida per Woody Allen, divendres 7, a 2/4 de 8 i a 2/4 de 10 de la nit. El film explica la història d’Emmet Ray, un geni del jazz i guitarrista magistral que viu obsessionat pel llegendari Django Reinhardt.

I el punt final del 28è Festival de Jazz Costa Brava el posarà l’actuació de Lluís Coloma & his musical troupe, el dimecres 12 d’octubre al migdia a plaça Nova.

La història del Festival de Jazz Costa Brava

L’any 1990, el Patronat Municipal de Turisme de Palafrugell iniciava un seguit de concerts de jazz als Jardins de Cap Roig de Calella de Palafrugell amb el nom de Festival de Jazz Costa Brava, els quals tenien lloc durant els mesos de juliol i agost.

L’any 2000, amb el mateix format, el festival passa a ser organitzat per la Fundació Caixa de Girona i, l’any 2001, s’integra en els Festivals d’Estiu de Caixa de Girona per esdevenir l’any següent el Festival Jardins de Cap Roig, nom amb què encara s’organitza. El titular del Festival de Jazz Costa Brava és l’Ajuntament de Palafrugell; per això, l’Àrea de Cultura va decidir recuperar-lo l’any 2006.

Tota la informació i entrades de la 28a edició del Festival de Jazz Costa Brava a www.palafrugellcultura.cat