Ocupacions a segones residències de la Costa Brava

Els ocupants demanen diners per tal de marxar de la casa

El confinament perimetral està portant molt de cap a les persones amb segona residència a la Costa Brava. El tema que tractem avui no és nou, ja que fa temps que ronda i la llei no protegeix al propietari de l’habitatge.

 

La situació precària per part de la població, tant en l’àmbit econòmic com en el de salut, suposen un risc d’exclusió social molt important en el 2020. No podem treballar amb regularitat, no podem socialitzar-nos gaire per si ens contagiem nosaltres o contagiem als del nostre entorn i tampoc podem gastar perquè l’economia ha caigut en picat.

 

Un moment difícil per tothom. Encara que, això no justifica entrar en un habitatge on no hi ha ningú (perquè és una segona residència) i quan arriben els seus propietaris no voler marxar, sinó se’ls hi paga la quantitat de diners que demanen. Aquesta situació va passar aquesta setmana a Palamós, quan uns veïns de la zona van avisar als propietaris de l’habitatge i els hi van confirmar que hi havia gent estranya dins l’habitacle.

 

Els propietaris van haver de baixar a la seva segona residència i demanar, conjuntament amb la policia que desallotgessin l’habitatge; enduent-se una negativa per resposta. L’única alternativa possible va ser donar diners als tres nois que havien ocupat la casa i van marxar. Encara que, no van marxar gaire lluny. Van anar just al carrer de davant, a una altra casa de segona residència. Els veïns ja estan avisats i la policia també, però, què han de fer els veïns de segona residència per no perdre diners o els seus habitatges?