Mossos d’Esquadra i Agents Rurals s’uneixen per controlar les zones marítimes de Girona

Des de la nova base marítima de Palamós la policia patrullarà pel parc del Montgrí, les Medes i fins a cala Montgó

Imatge de la Costa Brava. AGENTS RURALS

La Policia Marítima dels Mossos d’Esquadra i el grup de suport marí dels Agents Rurals treballen coordinadament des d’aquest cap de setmana en la vigilància, control, protecció i prevenció de recursos i espais naturals protegits de les aigües marítimes de la demarcació de Girona, informen Agents Rurals aquest diumenge en un comunicat.

La posada en marxa el 27 de juliol de la nova base marítima de Mossos al Port de Palamós (Girona) es complementa amb la base que els Agents Rurals tenen al Port de Roses (Girona), donant així “una millor cobertura a la totalitat de la Costa Brava”.

La col·laboració entre tots dos cossos ha començat aquest cap de setmana amb el patrullatge de la Policia Marítima dels Mossos en les aigües del parc natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter, a Girona.

En l’operatiu s’ha incidit especialment en la pesca furtiva, la velocitat de les motos aquàtiques pel parc natural i el control perquè les embarcacions amarrin en les boies destinades als usuaris particulars.

El patrullatge de la Policia Marítima s’estendrà fins a la Cala Montgó, a L’Escala, on es controlarà el fondeig de les embarcacions a les zones no permeses, d’acord amb les polítiques ambientals del medi natural a Catalunya.