Lloret de Mar limita les PCR a residents i turistes que s’allotgin a la ciutat

L'Ajuntament assegura que d'aquesta manera es reduirà el temps d'espera

Lloret de Mar ha posat en marxa un servei de cita prèvia per al centre de tests PCR i antígens que va habilitar fa unes setmanes a les pistes d’atletisme. A més, des de l’Ajuntament han limitat als veïns de primera i segona residència i als turistes que s’allotgin a hotels de la ciutat l’accés al servei.

El motiu és que la demanda era molt elevada i tot plegat alentia el procés de les proves i incrementava un temps d’espera que, ara, l’ajuntament confia que es reduirà de manera destacable. En tots els casos, això sí, s’haurà de poder acreditar documentalment que es compleix el requisit ja sigui a través d’un document oficial d’identitat o de residència o d’una confirmació de reserva.

El dispositiu per fer-se la prova estarà disponible durant tota la temporada d’estiu de dilluns a divendres de 8.30 a 10.30 h i els dissabtes de 8.30 a 9.30 h. Els resultats de les PCR, que tenen un cost de 52 euros, s’informen a les persones interessades de manera confidencial per correu electrònic entre les 19 i les 20 h del mateix dia de recollida de la mostra. En el cas dels tests d’antígens, el preu és també reduït -20 euros- i el resultat està disponible quinze minuts després de sotmetre’s a la prova.

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, reconeix que aquest projecte ha superat !totes les expectatives” arran de la forta demanda. “Teníem clar que era un servei de valor que facilitaria les gestions als nostres ciutadans i viatgers i que seria molt benvingut, però vist l’èxit del centre i per poder oferir un servei millor, hem cregut necessari habilitar un sistema de cita prèvia que ens permetrà ser més àgils”, ha remarcat.