L’Ajuntament de Roses aposta per un món més sostenible a través de 46 nous projectes

Nous llocs de treball, noves oportunitats pel medi natural i noves propostes turístiques

Tal com ens va comentar la pròpia Senyora Alcaldessa en l’entrevista feta a mitjans del mes de febrer, ja comptaven i tenien clar que engegarien un projecte ampli per tal de reactivar l’economia de la ciutat i fer-ho d’una forma sostenible per tal d’evitar que la propagació del canvi climàtic, entre d’altres, s’estengui sense precedents.

 

Un mes i mig després, el govern de Montserrat Mindan ens presenta un pla amb 46 projectes per tal de gestionar i millorar l’economia local i la sostenibilitat mediambiental. Dins aquest pla, hi ha 6 àmbits d’actuació: el sector econòmic, el turístic, el d’espais públics, el de la gestió, la ciutadania i la transició marítima. 

 

L’execució d’aquest pla es preveu que serà de 5 anys; entre el 2021 i el 2025. S’espera que els projectes de l’àmbit turístic i el de transició marítima siguin finançats amb el Fons Europeu Next Generation de la Unió Europea, amb una finançament d’uns 24 milions d’euros.

 

Parcs solars, la creació d’una companyia elèctrica local de generació fotovoltaica, la instal·lació d’una xarxa elèctrica intel·ligent, l’acreditació d’establiments “zero emissions”, la creació d’una Fira d’embarcació nàutica sostenible i per descomptat, tots aquests projectes i d’altres, tindran un impacte molt positiu en l’àmbit de l’ocupació local amb noves implementacions de llocs de treball per a residents.