L’Ajuntament de Palafrugell obre un espai al seu web on consultar les actuacions de Sostenibilitat Mediambiental

Pla general de Calella de Palafrugell i la Platja del Canadell. ACN

L’Ajuntament de Palafrugell ha obert un espai en el seu web municipal on es recullen les diferents accions que tindran com a eix principal la Sostenibilitat Mediambiental. Així, l’Ajuntament ha començat a treballar en la Sostenibilitat Mediambiental definint una sèrie d’actuacions que s’engloben en els diferents objectius sostenibles.

Concretament es recullen totes aquelles actuacions que tenen a veure amb els diferents objectius que marquen el compromís amb els 17 ODS de Nacions Unides. A Palafrugell es treballa actualment en el punt 6, que té a veure amb l’aigua neta i el sanejament; el punt 7, energia assequible i no contaminant; l’11, ciutats i comunitats sostenibles; el 13, acció pel clima; i els punts 14, vida submarina, i 15, vida d’ecosistemes terrestres. Aquestes actuacions es poden seguir a través de l’enllaç.

D’aquesta manera, al llarg de tot aquest any 2021 i durant el 2022, el consistori ha optat per intensificar les accions al voltant d’aquest segell que impulsa la gran majoria d’actuacions que es desenvoluparan seguint diversos criteris de sostenibilitat mediambiental, els quals van des de la seva gestió fins a l’execució de projectes concrets.

Cal destacar que hi estan implicades totes les àrees, des de Medi Ambient fins a Urbanisme, passant per Cultura, Esports, Educació o Benestar Social. Al mateix temps, també es tindrà en compte com es pot aplicar aquest compromís en els diferents equipaments municipals, com poden ser els pavellons esportius, el Teatre Municipal o el Museu del Suro, entre d’altres. I sobretot en totes aquelles accions que es comencin a desenvolupar com a nous projectes de municipi.

Finalment, també s’ha crear un logotip que acompanyarà, a nivell d’imatge, cadascuna d’aquesta actuacions, i el més important, mica en mica aquesta idea s’anirà integrant en tots els projectes de nova creació que s’impulsin a nivell municipal. Tot això, ha d’oferir a mitjà i llarg termini, una millor gestió dels projectes a nivell sostenible i sobretot en la lluita per a la millora mediambiental.