L’Ajuntament de Palafrugell col·labora amb la Radikal Ocean 52 2021

Aquest esdeveniment esportiu tindrà lloc els dies 9 i 10 d’octubre

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Palafrugell, a través de l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP), i el Club de Natació Radikal Swim han renovat el seu acord de col·laboració per a l’organització de la “Radikal Ocean52 Calella – Illes Formigues – Llafranc”. Enguany aquest esdeveniment esportiu en el que hi participen nedadors nacionals i internacionals, tindrà lloc els dies 9  i 10 d’octubre.

Arran de la signatura d’aquest conveni, l’IPEP, en col·laboració amb d’altres àrees de l’Ajuntament, es compromet a facilitar el suport logístic necessari pel bon desenvolupament d’aquesta competició, que es desenvolupa en aigües obertes de la costa de Palafrugell. 

La “Radikal Ocean52”, que abans s’anomenava Radikal MarBrava, arriba enguany a la seva 12ª edició. La prova compta amb tres travessies en aigües obertes de diferent distància: 7km, 3,5km i 1,5km. A més a més, diumenge es faran diferents activitats.  Per als més petits, s’organitza la 3a “Radikal Kids”, amb proves de 50 a 800 metres per a nenes i nens d’entre 7 i 16 anys (nascuts/des entre el 2003 i el 2012). Els més ràpids podran competir en la “Fatest Radikal”, un prova cronometrada de 800m., per a qui vulgui posar a prova la seva velocitat. I per últim, es farà la “Radikal Relays”, en la que relleus de 4 participants realitzaran cadascun els 800 metres de travessia a la badia de Llafranc. Les inscripcions ja estan obertes a www.radikalswim.com.

A més, el Club de Natació Radikal Swim organitza al voltant de la “Radikal Ocean52” altres d’activitats lúdiques com esmorzar amb xocolata i croissants (sempre i quan la normativa vigent del Procicat respecte a la Covid-19 ho permeti), xerrades i sessions tècniques relacionades amb la natació en aigües obertes i l’activitat física o proves de neoprens, entre d’altres. 

L’any 2019, 1.500 nedadors van participar en la “Radikal Ocean52 Calella – Illes Formigues – Llafranc”. L’edició de l’any passat es va haver de post posar degut a la pandèmia de la Covid-19.

Peu de foto d’esquerra a dreta: Joan Vigas, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palafrugell, Daniel Serra, president del Club Natació Radikal Swim, i Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell.