La Diada de Sant Jordi de Blanes començarà amb un ‘Esmorzar Literari’

Avatar photo
L’organitzen l’Ajuntament a través de l’Arxiu Municipal i Pastisseria Marina, amb el suport de l’Associació de Veïns de La Plantera, on tindrà lloc l’esdeveniment

La Diada de Sant Jordi 2024 s’encetarà aquest 2024 a Blanes amb la primera edició d’un ‘Esmorzar Literari’ que es farà a primera hora del matí, per començar de la manera més festiva una jornada tan especial. L’organitzen l’Ajuntament de Blanes a través de l’Arxiu Municipal, de manera conjunta amb Pastisseria Marina, i compta amb el suport de l’Associació de Veïns de La Plantera, el barri on tindrà lloc l’esdeveniment.

La idea la va impulsar l’any passat la popular pastisseria de La Plantera, quan Xavi Marina va oferir una primera versió al seu establiment. Ja llavors va sorgir el compromís de tornar a organitzar l’esdeveniment obrint-lo perquè fos més públic i participatiu. D’entrada, l’Esmorzar Literari del proper 23 d’abril s’acollirà a la rambla central del barri, a l’Avinguda Catalunya, i tindrà lloc de 9 a 10 del matí.

Participació d’escriptors i publicacions relacionades amb Blanes

Els i les protagonistes de l’esdeveniment seran escriptores i escriptors de Blanes, així com publicacions relacionades amb la ciutat. L’acte l’encapçalaran l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, acompanyat dels regidors de Cultura, Jordi Calvet, i la regidora de l’Arxiu Municipal, Mònica Rabassa, així com Xavi Marina, de Pastisseria Marina, de qui va sorgir la idea de fer aquest acte l’any passat.

Entre els autors i autores que han confirmat la seva presència s’hi compten Joan Adell, Maria Aladern, Elisabet Moreno, José Luis Coy, Evita de Luna, Jaume Planas, Sergi Ros, Almudena Montaño, Conxi R., Xavi Marina i Aitor Roger. Tindran exposades una mostra dels seus respectius llibres, al costat d’altres publicacions relacionades amb Blanes.

Aquest és el cas de tres llibres publicats per la Fundació Carl Faust, que aquest 2024 celebra el centenari de la creació de l’emblemàtic Jardí Marimurtra, o bé una selecció de les publicacions de la Revista Blanda que edita amb caràcter anual l’Arxiu Municipal de Blanes. També hi haurà un apartat molt especial, reservat a totes les llibreries que hi ha al municipi.

Estaran representades simbòlicament per novetats literàries que recomanen de cara a la Diada de Sant Jordi que han triat els vuit establiments que hi ha actualment a Blanes, repartides a diferents barris. Són les llibreries Sant Jordi, Llibresca, Espigulé, Laia, RB3, Katy, Ça Trencada i Eventia. Cadascuna de les llibreries ha proposat dos llibres. En definitiva, el què pretén l’Esmorzar Literari es poder compartir una animada estona distesa per agafar forces de cara a la intensa jornada que sol significar la Diada de Sant Jordi.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Fira Q de Balaguer acollirà la Mostra nacional de coques de samfaina i recapte

Notícia següent

Terrorisme a Badalona: L’Audiència Nacional investiga l’atac al Màgic

Notícies relacionades