La Ciutat Esportiva Blanes acull la primera competició del 2021

Ha estat organitzada per la Federació de Bàdminton

La pista verda de la Ciutat Esportiva Blanes ha acollit aquest cap de setmana la primera prova d’aquest 2021 que s’ha fet en aquest equipament esportiu puntuable per a un campionat estatal. Es tractava d’una prova del Circuit Català organitzada per la Federació Catalana de Bàdminton i el Club de Bàdminton Blanes, amb la col·laboració del Consell Català de l’Esport i de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes.

La prova celebrada a Blanes ha estat la segona inclosa al Circuit Català de la temporada 2021 després que la primera va tenir lloc a Lleida el passat 23 de gener. El circuit compta amb un total de 12 proves que s’allotjaran a Vilanova del Vallès, Granollers, Torelló, Canovelles, El Vendrell, Roda de Ter, Platja d’Aro, i a Lleida en dues ocasions més. Totes són classificatòries pel Campionat de Catalunya, i puntuables pel Campionat d’Espanya de Bàdminton.

L’any 2020 la COVID-19 va impossibilitar poder organitzar cap prova, per tant les dues proves celebrades fins ara aquest 2021, a Lleida i Blanes, han significat el retorn a la competició en aquest esport. Tots els partits celebrats ahir es van fer seguint els protocols de contenció de la pandèmia, per tant, sense públic.

Més d’un centenar de participants d’arreu de Catalunya

Els partits van tenir lloc durant tota la passada jornada de dissabte, des de les 9 del matí i fins quarts de 8 del vespre. Provenien de diverses localitats d’arreu de Catalunya, de les quatre demarcacions –Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona-, així com un esportista d’Osca i un altre de Madrid. Entre els participants també se’n comptaven 9 del Club Bàdminton Blanes.

Es van fer en diferents modalitats: individual masculí i femení; dobles masculí i femení; i dobles mixtes. En cada competició es va sumant puntuació pròpia, i en funció del rànquing personal el jugador o la jugadora arriba a poder classificar-se pel Campionat d’Espanya. En els partits jugats ahir hi havia totes les categories: des de sub-11 fins a veterà, és a dir: amb esportistes que tenien des de 10 anys fins a 63 anys.