Identifiquen a Lloret els responsables d’un perfil de xarxes que animava joves a barallar-se

Els ha fet tancar el compte i han posat el cas en coneixement de la Fiscalia de menors

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Agents de la Policia Local de Lloret de Mar. CEDIDA

La Policia Local de Lloret de Mar (Selva) ha identificat els responsables d’un perfil d’Instagram que animava joves a barallar-se al carrer i penjar vídeos. Es tracta de dos nois d’entre 13 i 16 anys a qui la policia ha fet tancat el compte. Els agents, a més, han posat el cas en coneixement de la Fiscalia de menors.

Els fets es remunten a fa dues setmanes quan un ciutadà va denunciar davant la policia que havia detectat un compte, amb el nom de ‘Lloretfight’ on es penjaven aquest tipus de vídeos i s’animava d’altres usuaris a participar-hi. El regidor de Seguretat, Jordi Sais, ha explicat que el perfil no arribava a la vintena de seguidors i que s’hi havien penjat dos o tres vídeos. En tots ells, s’hi podien veure espentes i cops de puny.

Baralles entre menors a l’espai públic. Això és el que difonia i promovia el perfil d’Instagram ‘LloretFight’. La Policia Local de Lloret ho va descobrir arran de la denúncia d’un veí i va començar a investigar-ho.

Els agents van descobrir que els responsables del compte eren dos joves del municipi, d’entre 13 i 16 anys. Els va citar a comissaria –també en va posar en coneixement els seus pares- i, després d’interrogar-los, els va ordenar que desactivessin el perfil.

Després i un cop tancada la investigació, la Policia ha posat els fets en coneixement de la Fiscalia de menors per tal que determini si hi ha indicis d’algun tipus de delicte.

La policia també ha fet un seguiment per comprovar que no s’obria cap altre perfil similar i, de moment, no se n’ha detectat cap més.

Sais diu que s’ha actuat amb rapidesa per evitar que el problema “anés a més” i alerta de la perillositat d’aquest tipus de conductes i de la “denigració que suposen”.