Figueres ajorna que la Rambla sigui espai prioritari per a vianants pels rebrots de covid-19

Les restriccions de pas de vehicles s'havien d'aplicar durant els caps de setmana d'estiu fins al 13 de setembre

Imatge de la Rambla de Figueres. ACN

L’Ajuntament de Figueres ha ajornat dues setmanes les restriccions de pas de vehicles per la Rambla durant els caps de setmana. La mesura es va començar a aplicar divendres passat, però els brots de coronavirus que hi ha hagut a la ciutat, i que han fet endurir les restriccions, han portat també el consistori a posposar la mesura. Com a mínim, durant els propers quinze dies.

L’Ajuntament subratlla que les restriccions tenien com a objectiu “dinamitzar l’activitat comercial, cultural i gastronòmica de la ciutat” entre divendres i diumenge, i permetre que la Rambla acollís més esdeveniments. Però ara, després que el Procicat hagi recomanat no sortir de casa si no és necessari per evitar contagis, la mesura de moment no es continuarà aplicant.

Les restriccions de pas de vehicles per la Rambla de Figueres es van començar a aplicar divendres passat. Havien d’allargar-se fins al 13 de setembre. Durant aquestes setmanes d’estiu, entre divendres i diumenge, la Rambla es convertia en zona prioritària per als vianants amb l’objectiu de garantir el distanciament social durant els mesos en què la capital de l’Alt Empordà rep més afluència de visitants.

Però els brots de coronavirus que s’han registrat a la ciutat, i que han obligat a endurir mesures a Figueres i Vilafant (Alt Empordà), han portat l’Ajuntament a fer marxa enrere. El consistori ha decidit posposar les restriccions de circulació per la Rambla. Com a mínim, durant quinze dies.

“La restricció del pas de vehicles tenia per objectiu dinamitzar l’activitat comercial, cultural i gastronòmica de la ciutat en els moments més àlgids: divendres, dissabtes i diumenges així com també la celebració d’esdeveniments”, diu el consistori en un comunicat. I hi afegeix: “Ara, amb les noves mesures aprovades pel Procicat per prevenir contagis de la covid-19 s’ajorna dues setmanes aquesta àrea prioritària per a vianants”.