Es declara un nou incendi a l’Alt Empordà

El foc se situa a Vilafant, a tocar de l'AP-7 i del tren d'alta velocitat

La columna de fum de l'incendi de Vilafant, a la zona del puig d'en Corella i a tocar de l'AP-7. BOMBERS

Els Bombers de la Generalitat treballen aquest dissabte a la tarda en l’extinció d’un incendi de vegetació agrícola a Vilafant (Alt Empordà). L’avís del foc s’ha rebut a les 15.40 hores a la zona del Puig d’en Corella (108 metres), a tocar de l’AP-7 i de la via del tren d’alta velocitat. Quinze dotacions dels Bombers -9 terrestres i 6 aèries- s’han desplaçat a la zona.

Segons les primeres informacions, el foc l’hauria provocat un home que estava treballant amb una radial i que estava a una distància inferior a 500 metres de zona forestal, un fet que està prohibit amb les condicions meteorològiques que hi ha actualment. Els Agents Rurals aixecaran acta per aquest fet.

L’Ajuntament de Figueres ha decidit desallotjar la piscina municipal per si els Bombers necessiten captar aigua per descarregar sobre l’incendi de Vilafant. L’autopista AP-7 continua oberta en ambdós sentits. El foc es troba a escassos 20 quilòmetres d’on crema l’incendi forestal de Llançà. De fet, les dotacions que s’han desplaçat fins a Vilafant són algunes de les que estan intentant apagar l’incendi del Cap de Creus.