El terapeuta Àlex Florensa arriba a Roses per fer dues xerrades sobre addicions

Florensa, terapeuta Màster en Drogodependències i Màster en psicologia clínica, es dedica des de fa 10 anys al tractament d’addicions i recorre Catalunya oferint activitats per donar a conèixer la seva experiència personal com a addicte rehabilitat.

Xerrada d'Àlex Florensa. Imatge cedida per l'Ajuntament de Roses

La visita a Roses s’emmarca en el projecte “Transeines”, consistent en un circuit per tot el territori català que Àlex Florensa va iniciar el passat 17 d’abril i s’allargarà fins al 5 de juny, al llarg del qual caminarà un total de 1.200 quilòmetres oferint xerrades sobre addicions a
nombrosos municipis per on passa el seu recorregut.

En l’activitat que ofereix als instituts, Florensa explica a l’alumnat les seves vivències i les diferents causes que originen la drogoaddicció, des d’una vessant personal basada en la seva experiència com ex-alcohòlic i en el seu procés de rehabilitació. L’activitat a Roses ha comptat amb el suport de l’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament de Roses.

Des de l’Associació Eines que presideix, ubicada a Sant Cugat del Vallés, s’ofereix atenció i assessorament personalitzat a qualsevol tipus d’addicció o dependència a l’alcohol, coaïna, heroïna, pastilles, haixix o tabac.

Enguany arriba a la tercera edició de la Transeinescat, activitat que els dos primers anys ha desenvolupat en companyia dels pacients del centre i que en aquesta ocasió realitza en solitari a causa de la pandèmia.