El projecte Nepal repartirà més de 10.000 canelons a persones afectades per la Covid-19

Un projecte social on s’ajudarà a famílies a passar un Nadal amb il·lusió

Avui us volem presentar a una gran persona, amb uns grans valors i amb un gran equip de professionals i voluntaris que l’acompanyen. En Josep Maria Porta és un hostaler de Sant Feliu de Guíxols, al qual des de fa uns anys li encanta ajudar a grups desfavorits de població. L’acompanya una gran professionalitat i un cor enorme.

 

En Josep Maria col·labora amb associacions que ajuden a Nepal i l’Índia, però no tot queda aquí; l’any passat es va endinsar dins la Fundació Arrels per tal d’ajudar a través de donar aliment preparat a moltes famílies sense recursos. Aquest any aquestes famílies s’han multiplicat i actualment s’està atenent a 6.000 famílies de la província de Barcelona.

La Covid-19 ha fet molt mal i hi ha molta més gent de la que ens podem imaginar sense tenir què endur-se a la boca cada dia i amb nens petits al darrere. Una situació molt dura, on l’única solució és l’ajuda comunitària. Aquest cop en Josep Maria, juntament amb els seus companys de gremi, molts dels quals han hagut d’abaixar la persiana del seu negoci per la situació, han decidit ajudar a en Josep Maria i a totes aquestes famílies. La Cuina Empordanet els  hi ha facilitat l’aula gastronòmica per poder tenir un espai on cuinar, i també tenen una nau cedida a La Bisbal on poder seguir cuinant.

 

Ara mateix són 4 cuiners i 2 voluntàries i tenen moltíssima ajuda per part de diversos proveïdors d’aliments. L’Escola d’Hostaleria de Palafrugell s’ha afegit a aquest projecte i ha decidit portar a tots els seus alumnes a ajudar a cuinar els esperats canelons per l’època nadalenca; una època on la il·lusió, l’empatia, la voluntat i l’amor, han de prevaler per sobre de tot; i en Josep Maria amb el projecte Nepal ho està aconseguint.

Dins el projecte Nepal no sols entra la cuina dels famosos canelons, sinó també la campanya per la recollida de 1.000 joguines per a tots els nens, que són molts, els que com a conseqüència de la pandèmia, no podran tenir un Nadal feliç; és per això que el projecte intentarà alimentar i donar joguines a aquelles famílies més necessitades i afectades per la pandèmia, entre moltes altres situacions.

 

Són moltes les entitats que estan apostant per en Josep Maria i pel projecte Nepal. Caritas de Palafrugell ha decidit sumar-se a aquesta iniciativa i començaran a crear aquesta campanya per Girona i la Costa Brava. El repte del projecte Nepal eren 10.000 canelons, però amb l’ajuda que tenen esperen arribar als 12.000 o 13.000 canelons. 

El dia 22 de desembre tots aquests canelons i joguines aniran a repartir-se, per tal que el dia de Nadal tots tinguin un plat de menjar i joguines pel dia del Tió i per Nadal. Si aquest projecte t’ha interessat i vols posar el teu granet de sorra, el projecte Nepal està obert a qualsevol ajuda; només us heu de posar en contacte amb la Cuina Empordanet a través de les xarxes socials i allà us donaran tota la informació del projecte. Esperem que pugui ser un Nadal molt especial per a tots!!!