El control fotogràfic d’un semàfor provoca la crispació veïnal a Lloret de Mar

Només s’ha multat al 0,16% total dels vehicles que hi han circulat

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Des del passat mes de desembre es va instal·lar un radar amb càmera al semàfor de l’Avinguda de Blanes 166. Aquest semàfor es va col·locar per tal de poder gestionar qualsevol infracció, posant com a prioritari la seguretat dels vianants; per aquest motiu, aquest punt té una videocàmera.

 

Diversos veïns de la localitat s’estan queixant perquè els hi estan arribant multes a persones que mai abans havien comès cap infracció i asseguren no haver-ne infringit cap. Altres comenten que els hi han tret fins a 8 punts en menys d’un mes, 2 multes en menys de 5 dies… Alguns d’aquests conductors volen recórrer les multes a través de les seves asseguradores perquè ho veuen incoherent i il·lògic.

 

Des de l’Ajuntament ens informen que per aquest semàfor, des que hi ha el radar, hi han passat al voltant d’uns 853.355 vehicles i només s’ha multat a 1.393 conductors perquè han comès algun tipus d’infracció i això suposa un 0,16% del total dels vehicles que hi han circulat.

 

A part ens informen que prèviament al semàfor hi ha un senyal on s’informa de manera explícita amb les paraules “Control Fotogràfic” i en breu en col·locaran una altra just al semàfor, per tal d’avisar als conductors. Des de l’administració s’informa que aquest tipus de senyalització és clau per evitar accidents pels vianants, ja que en aquest cas són les persones vulnerables.

 

Els veïns s’estan plantejant crear una plataforma digital en contra aquest problema que segons ells, els hi està repercutint en diners, punts i qualitat de vida. Fins i tot algun veí reconeix que molts conductors fins ara, se saltaven aquell semàfor perquè normalment no hi havia vianants, però que ara s’hi han de fixar i acceptar aquesta nova senyalització.