Detinguts per tenir més de 2.000 plantes de marihuana en una zona forestal de l’Empordà

Els cuidadors del cultiu vivien en una barrca de branques i matolls

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Imatge de la plantació amb 2.093 plantes de marihuana a Santa Cristina d'Aro. MOSSOS

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà) han detingut dos homes de 21 i 32 anys de nacionalitat albanesa per tenir 2.093 plantes de marihuana en una zona forestal. Els Mossos i la Policia Local van descobrir la plantació gràcies a la col·laboració ciutadana. Estava en una zona propera a la urbanització de Vall Repòs.

Després que els cossos policials fessin les primeres indagacions van veure que algú havia barrat el pas del camí que s’endinsava al bosc i havien construït una barraca amb branques i matolls. Després de vigilar la zona, la policia va veure com dos homes sortien d’aquesta zona boscosa i un d’ells intentava fugir. Amb el suport de la Policia Local, els agents van aconseguir identificar-los.

Seguidament, els agents van examinar la zona on van trobar-s’hi un campament preparat per viure i una zona amb 4.000 m3 desbrossada i amb arbres tallats. L’espai estava preparat per cultivar-hi marihuana amb tots els estris necessaris, com ara un pic i una aixada, desbrossadores, una destral.

A més, hi havia 2.093 plantes d’entre 10 i 13 cm d’alçada i per això els agents van detenir els dos homes per un delicte de tràfic de drogues. A més, també se’ls va denunciar per la tala d’arbres en un espai protegit PEIN i la Policia Local els va denunciar per acumular deixalles en un espai natural.

Els detinguts van passar el dia 13 d’agost a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.