Detingut per circular per l’AP-7 amb una taxa d’alcohol vuit cops superior a la permesa

L'home havia sortit feia poca estona d'un aparcament de Llers completament begut

Imatge recurs dels Mossos d'Esquadra.

Els Mossos han detingut a la Jonquera (Alt Empordà) un camioner que circulava per l’autopista AP-7 amb una taxa d’alcohol vuit vegades superior a la permesa. L’home, un francès de 48 anys, feia poca estona que havia sortit d’un aparcament de Llers i anava completament begut.

De fet, diverses persones que el van veure pujar al tràiler van alertar la policia, i això va permetre que els Mossos poguessin aturar-lo poca estona després. L’infractor, que conduïa un camió articulat de més de 40 tones, va donar una taxa de 1,30 mg/l d’aire expirat a la primera prova, i d’1,23 a la segona. Uns resultats que superaven amb escreix el límit penal. Els agents el van detenir i després de passar davant del jutjat ha quedat en llibertat amb càrrecs.

La detenció va tenir lloc diumenge passat cap a les nou del vespre. Els Mossos van rebre una trucada alertant-los que un camioner, que presentava símptomes evidents d’anar begut, feia poc que havia pujat al seu tràiler. L’home es trobava a l’aparcament de Grues Padrosa i des d’aquí va enfilar l’autopista en direcció França.

Una patrulla de Trànsit de Figueres va agafar l’AP-7 i al cap de poca estona va poder localitzar el camioner. Els mossos el van aturar al quilòmetre 6,8 de l’autopista, al terme municipal de la Jonquera. L’home conduïa un camió articulat de més de 40 tones.

Només d’obrir la cabina, els agents ja van veure com el transportista anava completament begut. I la prova d’alcoholèmia no va deixar lloc a dubtes. L’home va marxar una taxa d’1,30 mg/l d’aire expirat a la primera bufada, i d’1,23 a la segona. És a dir, una taxa penal que superava fins a vuit vegades el límit (en el seu cas, fixat en 0,15 mg/l).

Els Mossos van immobilitzar el camió i van detenir el transportista. És un home francès de 48 anys veí de Lagrave. La policia li atribueix un delicte contra la seguretat viària, per circular amb una taxa d’alcoholèmia penalment punible.

El camioner va passar aquest dijous a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres. Després de prendre-li declaració, el jutge el va deixar en llibertat provisional.