Detecten un brot en un geriàtric de Tossa de Mar que afecta deu residents i vuit treballadors

Tres persones les han evacuat a Girona per facilitar la sectorització del centre

Gent gran. Imatge pròpia

El Departament de Salut ha detectat un brot de ciovd-19 en una residència de gent gran a Tossa de Mar (Selva) que afecta deu residents i vuit treballadors. Tal com va avançar Cadena SER-Girona, aquest dissabte una de les treballadores va donar positiu en un test d’antígens i arran d’aquesta prova es va detectar el brot.

De moment, els 18 casos estan estables tot i que es preveu que el nombre de contagiats encara podria créixer perquè no es coneixen tots els resultats de les proves PCR que es van fer aquest dilluns. Hi ha tres residents que els han traslladat a la residència Orpea de Girona per facilitar la sectorització del centre geriàtric de Tossa de Mar.

Un centre geriàtric de Tossa de Mar (Selva) ha patit un brot de coronavirus que afecta divuit persones entre treballadors i usuaris, de moment. El Departament de Salut ha confirmat aquest dimarts que hi ha 10 persones afectades de les 35 residents. Per altra banda, dels 31 professionals que hi treballen, 8 han donat positiu.

El brot el van detectar aquest dissabte quan una de les treballadores tenia símptomes de tenir el virus i va donar positiu en un test d’antígen. Arran d’aquest cas es va procedir a fer les proves als residents i treballadors per evitar la propagació dins del centre. Cap dels contagiats havia presentat símptomes fins en aquell moment, però ja s’ha procedit a aïllar els residents afectats pel brot.

A més, hi ha tres persones que les han traslladat a la residència Orpea de Girona. Segons Salut es tracta d’una mesura per tal de facilitar i garantir la sectorització del centre de Tossa de Mar entre els usuaris positius i els que no s’han contagiat pel brot. De tota manera, encara no tenen tots els resultats de les proves PCR que es van fer aquest dilluns, així que el nombre d’afectats podria augmentar en les properes hores.