Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Calonge rep 130 propostes de projectes per convertir la localitat en una ‘booktown’

Preveu que a la tardor puguin obrir les llibreries

L’Ajuntament de Calonge (Girona) ha rebut 130 propostes de projectes de llibreries, editorials i altres negocis sobre el llibre després d’anunciar al maig que cercava set llibreters per convertir el poble en el primer ‘booktown’ de Catalunya.

Ha rebut a més un total de 210 demandes d’informació i el cap de setmana passat 56 emprenedors van anar a visitar els 15 locals que ofereixen, segons ha explicat el regidor de Cultura, Norbert Botella, en una entrevista d’Europa Press.

La idea de ‘Calonge, poble de llibres’ va sorgir de cercar una cosa “prou poderosa” com per omplir les botigues buides del casc antic de la localitat.

Va considerar que la iniciativa li anava a Calonge “com anell al dit”, perquè un dels requisits principals per passar a formar part de la xarxa de ‘booktowns’ del món és que el poble sigui bonic i tingui història.

“Volem posar Calonge de moda, que sigui un ‘hub’ cultural i un punt de trobada entre escriptors, intel·lectuals, músics i pintors”, ha dit Botella.

EDUARDO MENDOZA I MARIA MERCÈ ROCA

El termini per rebre projectes interessats encara està obert i a principis d’agost faran la selecció dels projectes a partir de criteris objectius i amb l’ajuda d’un tècnic del Gremi de Llibreters, que els indicarà quines propostes compleixen tècnicament els requisits mínims perquè siguin un negoci d’èxit.

Els tres elements que tindran en compte són el grau de compromís i il·lusió del projecte, la rendibilitat i viabilitat econòmica, i la seva filosofia.

Així, tenen previst que a la tardor es puguin obrir ja les llibreries, cadascuna apadrinada per un escriptor diferent, com Maria Mercè Roca o Eduardo Mendoza, als quals ja tenen confirmats.

LES AJUDES

El projecte ‘Calonge, poble de llibres’ contempla ajudes de fins a 10.000 euros per subvencionar la compra d’elements de mobiliari, decoració, maquinària i l’equipament necessari per posar en marxa l’activitat, i ajudes de fins a 6.000 euros per a la contractació de personal.

També té una subvenció de fins al 50% i amb un màxim de 60.000 euros per a la rehabilitació d’immobles vinculats a les noves activitats econòmiques, i la bonificació de fins a un 90% en la taxa de llicència d’activitats.

Així mateix, el projecte inclou suport a la digitalització, suport en formació per desenvolupar habilitats empresarials i de gestió o contacte directe amb el servei d’ocupació de Calonge.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els Bombers afronten unes “hores crítiques” en el foc de la Conca de Barbera i l’Anoia, que ja ha cremat 1.191 hectàrees

Notícia següent

Reus incorpora una nova parada de busos interurbans davant de la Biblioteca Xavier Amorós

Notícies relacionades